Извор:Фото: М. Вукадиновић, Профимедиа

ЗАШТО ТЕО НИЈЕ ВИШЕ У ТИМУ? Пешић: "Та кап је прелила чашу"

Извор: Нпортал

11.08.2024.

13:39

НИЈЕ злато све што сија! Кошаркаши Србије нису успели да победе Амере, али су нам показали како се игра кошарка од прве до последње секунде.

Пред саме Олимпијске игре постављало се једно питање унутар тима које је многе мучило: Да ли ће Милош Теодосић, након што га је Пешић избацио из репрезентације 2022. године, бити у тиму током Олимпијских игара?

BloombergAdria.com

Као што смо могли да видимо, од Теодосића није било ни трага ни гласа, а ова одлука изазвала је велику реакцију у српској јавности, па је тренер Светислав Пешић пред почетак борбе за олимпијско злато покушао да објасни разлоге за одлуку коју је донео 2022. године пред Европско првенство.

- Понекад се подразумева да у репрезентацији треба да игра 12 најбољих играча, а ја то не мислим. Сматрам да у репрезентацији треба да играју сигурно најбољи, али и они који се најбоље између себе слажу. Једној екипи, наравно, за врхунске резултате потребни су и изузетни играчи.

То значи играчи високог квалитета, јер на крају крајева, кошарка је такав спорт да у неизвесним, у тешким утакмицама, играчи доносе одлуке у задњим секундама – рекао је Пешић за РТС крајем прошле године.

BloombergAdria.com

Одлуку за искључење Теодосића из тима донео је селектор Кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић и то пет дана након што су почеле припреме репрезентативаца у којима је учествовао и дугогодишњи плејмејкер Теодосић. 

Новинар Предраг Гајић открио је гостујући у емисији „Пулс Србије” на Курир телевизији разлог због чега је Светислав Пешић искључио Милоша Теодосића из репрезентације.

Гајић истиче да, према његовим сазнањима, Теодосић није дошао на предвиђено место у предвиђено време, што је за Пешића била „кап која је прелила чашу”.

BloombergAdria.com

- Велико изненађење и шок за све оне који воле кошарку, и у Европи се доста коментарише ова вест. Сем Пешића, Теодосић зна разлог за ову одлуку. Ја не памтим да се било ком капитену овако нешто десило.

- Када се играч репрезентације налази на припремама, онда селектор доноси правила понашања. Теодосић је, према нашим сазнањима, прекршио једно правило, није био на предвиђеном месту у предвиђено време.

- То је кап која је прелила чашу. Можда Теодосић није дошао довољно спреман на припреме - рекао је Гајић давне 2022. године.

(Хелло)