Извор:Фото: Shutterstock

БОЖЕ, ЗАШТО СТЕ МУ ТО УРАДИЛИ? Родитељи дали сину ЧУДНО име

Извор: Нпортал

11.08.2024.

21:38

НАКОН што су људи чули како су родитељи назвали своје дете, кренула је лавина коментара на мрежама.

Једна мама изазвала је праву буру након што је открила да размишља да дозволи свом сину да промени име за његов седми рођендан.

Објаснила је како је сина усвојила пре три године и није желела да му промени име јер му га је дала рођена мајка.

Откако је постао старији, почео је да схвата и да не воли своје необично име јер је то иста реч као и уобичајени комад намештаја - Тејбл (енг. "table", срп. сто) . Она је на Редиту рекла:

- Имао је прилично необично име, али смо одлучили да га задржимо. Пуно смо истраживали и иако је име изгледало ужасно глупо, било је погрешно узети његово име од њега.

- Његово име је назив за комад намештаја. Заправо смо одлучили да задржимо његово цело име, али смо само преуредили ствари да укључимо наша презимена. Његово пуно име је било Тејбл Мајкл Харисон.

Она каже да су га деца у школи задиркивала због његовог имена - па је уместо тога почео да се користи својим средњим именом.

- Одлучио је да користи Харисон од тог тренутка. Требало је мало времена да се сви укључе, али он је ове године био у првом разреду и сада га сви зову Харисон. Узнемири се сваки пут када види своје право име записано на документима.

- Он заиста не воли своје име и рекао је да га тера да размишља о лошим стварима - истакла је мајка у својој исповести.

Сада, уместо да дете пожели неку играчку за свој рођендан, оно жели да промени своје име.

Коментари су се усијали, један коментатор је рекао:"Рекао бих да је у 99 одсто ситуација дете премладо да донесе ову одлуку. Такође бих рекао да је ово 1 одсто оне ситуације". Други корисник је рекао: "Размислио бих о томе. Име му задаје невоље и он већ користи друго име. Плус, он још увек има везу са својом биолошком породицом са својим средњим именом, ако му то постане важно у будуц́ност."

(Стил)