Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/pedjajovanoviic

БОГИ СЛАВЉЕ НАСТАВИО И У БЕОГРАДУ: Капитен снимљен у изласку

Извор: Нпортал

12.08.2024.

10:27

КОШАРКАШКА репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу након што је савладала селекцију Немачке резултатом 93:83, а сада су се "орлови" вратили у нашу земљу.

Један од најзаслужнијих за овај успех Србије јесте капитен Богдан Богдановић који је у мечу за треће место убацио 16 поена и тако био други најефикаснији у редовима наше репрезентације иза Мицића и Јокића који су Немцима дали по 19 поена. 

Богдан је током читавог олимпијског турнира био један од најконстантнијих играча и просечно је бележио 18.3 поена што га ставља на 8. место најбољих поентера на Олимпијади. Поред тога, популарни Боги је имао и просечно четири скока и нешто мање од четири асистенције. 

На друштвеним мрежама круже снимци са прославе српских кошаркаша у Паризу, а капитен репрезентације је наставио у истом ритму и у Београду.

Богдан је снимљен у проводом како ужива уз песме певача Пеђе Јовановића.

BloombergAdria.com

 

Посдетимо, свечани doček srpskih osvajača olimpijskih medalja održaće se danas, 12. avgusta, sa početkom u 20 časova ispred Starog dvora.

Са балкона Старог двора суграђанима ће се обратити освајачи медаља, златни ватерполисти и стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец, Новак Ђоковић, освајачица сребрне медаље у теквондоу Александра Перишић, бронзани кошаркаши.

- Позивамо суграђане да у што већем броју дођу испред Старог двора и да заједно са српским олимпијцима прославимо успех српског спорта - наводи се у саопштењу града Београда.

Олимпијски тим Србије завршио је као 27. на свету по броју медаља на Олимпијским играма са освојених пет одличја, од којих су три златне и по једна сребрна и бронзана.