Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Online Auto Parts, Профимедиа

СИГУРНО НИСТЕ ЗНАЛИ: Како зауставити ауто кад кочнице откажу

Извор: Нпортал

12.08.2024.

14:14

СТРУЧЊАКИЊА за вожњу, која има ТикТок профил под именом master_driver666, показала је како зауставити аутомобил кад кочнице закажу.

Њен видео ускоро је постао виралан, а почиње тако што она покушава да извуче комадић пластике из полуге мењача, док је мушки глас наговара да престане.

- То је заправо поклопац, извадите га и онда ставите кључ у ту рупу. Погледајте! Сада могу да га убацим у брзину без кочења. Тако да не морате да зовете шлеп службу - открила је стручњакиња.

Мушкарац у видеу остао је одушевљен триком те је открио да је уштедио 800 долара.

- Постоји много више опција за хитне случајеве на вашем аутомобилу! Неке од њих штеде новац. Неке спашавају животе! - рекла је стручњакиња.

Како зауставити возило кад кочнице не раде

- За почетак, ако возите и кочнице не раде, останите мирни! Само повуците електронску ручну кочницу и држите је чврсто. Овако! Сигурно ћете се зауставити. Следеће, ако мотор ради, али ваш аутомобил неће да мрдне кад окренете кључ, решење је врло једноставно - рекла је.

Стручњакиња је потом открила да ће се возило покренути ако узмете кључ за точкове из пртљажника и неколико пута њиме лагано ударите по резервоару за гориво са доње стране.

Стручњакиња је затим на контролној плочи показала да се упалио симбол мотора. - Не брините! Проверите да ли је поклопац на резервоару за гориво добро затворен - рекла је. Поклопац је добро затворила и открила да би лампица требало да престане да светли.

Њени пратиоци остали су одушевљени те су јој се захвалили. "Јако паметно!", "Уштедео сам новац", "Хвала вам пуно", коментарисали су.