Извор:Фото: Профимедиа

"СПРЕМИТЕ СЕ, СРБИЈА СТИЖЕ"Бруталан текст америчког новинара

Извор: Нпортал

13.08.2024.

08:40

ЗЕМЉА од 6,65 милиона становника има троструког МВП-а НБА лиге, освајача 24 гренд слема и огромно искуство на Олимпијским играма.

Овако је у уводу текста "Спремите се амерички олимпијци, Србија стиже", писао познати амерички спортски новинар Чак Калпепер. 

У тексту објављеном у "Вашингтон посту" аутор се диви српским спортистима на Олимпијским играма у Паризу.

Текст је писао уочи двобоја кошаркаша и ватерполиста Србије и Америке.

"Као 31-годишњи Србин са седам НБА сезона, двоструки учесник Олимпијских игара и српски рекордер са 1.075 поена у својој биографији, Богдан Богдановић као да је већ чуо и размишљао о питању шта је то са Србијом. Како то да земља мало мања од Јужне Каролине, са нешто мање људи од Индијане – 6,65 милиона – игра тако велику улогу у разним спортовима?

- Још увек тражим одговор за то - рекао је Богдановић.

BloombergAdria.com

 

Кошаркаше, који су против наших играли у четвртак, а онда и ватерполисте, који су нам на мегдан изашли у петак, упозорили су на храброст, која ће их у тим мечевима сачекати.

Претња српске храбрости пролазила је последњих олимпијских дана. У недељу, један од најкомплетнијих спортиста у историји спорта – Новак Ђоковић – победио је 21-годишњег Карлоса Алкараса за златну медаљу у мушком тенису тако што је својим уобичајеним, невероватним миром, уз прекрасне ударце славио после два тај-брејка.

BloombergAdria.com

 

У тексту се потом истиче да су кошаркаши Србије против Аустралије начинили највећи повратак у историји Олимпијских игара, пошто су губили 24 разлике.

BloombergAdria.com

 

На ред су стигли и ватерполисти, где се описао тренутак када је Никола Јакшић у последњим секундама постигао гол против Грчке за полуфинале.

- Српска храброст потиче из наше прошлости - преносе Јакшићеве речи.

- За наш менталитет утакмица никад није готова. Играмо до краја - поручио је Немања Убовић.

BloombergAdria.com

 

"Сви сарадници на свету који су задужени да одвлаче звезду од ометања нису могли да спрече Ђоковића да настави ентузијастична, љубазна три минута о другој суперзвезди и да каже својим асистентима да га пусте да настави да велича. Све је то део малог гиганта земље, која је занимљива за пажљиво посматрање и тешка за разумевање."

У тексту се помињу још Моника Селеш, Ана Ивановић, Јелена Јанковић...

Текст су закључили Богдановић речима.

- Не знам зашто, али почиње од љубави, ваљда од љубави према игри. 

(Спорт.ало)