Извор:Фото: М.Анђела/П.Милошевић

ПЉУСАК У НАРЕДНА ДВА САТА: Ево које ће делове СРБ погодити

Извор: Нпортал

14.08.2024.

07:59

Изузетно високе температуре настављају се и данас, али уз појаву краткотрајних пљускова са грмљавином.

Топлотни талас са температуром преко 40 степени наставља се и данас на подручју целе Србије. Међутим, према најавама Републичког хидрометеоролошког завода, у појединим деловима земље очекују се кртакотрајни пљускови и освежење. У Београду је јутрос падала киша.

"У наредна два сата на подручју западне Србије и у јужним деловима Београда уз локални развој облачности краткотрајни пљускови са грмљавином", наводи се у најави РХМЗ-а.

Упаљени црвени метеоаларми

До краја ове седмице, 18. августа, задржаће се веома топло време са максималном температуром од 35 до 41 степени Целзијусових, а укључен је и црвени метео аларм. Како упозорава РХМЗ, у Београду се очекују тропске ноћи. Минимална дневна температура кретаће се у интервалу од 23 до 26 степени, док ће највиша бити чак 39 степени Целзијуса.

Сунчано и топло време

Данас, 14. августа, очекује се сунчано и топло време. После подне у брдско-планинским пределима и у Војводини могући су краткотрајни пљускови с грмљавином. Јутарња температура од 17 до 25 степени, највиша дневна од 37 до 41. У Београду 39 степени. Ветар слаб и умерен, на југу Баната и у Подунављу и јак, источни и југоисточни.

Од 18. августа предах

Према најавама метеоролога благо освежење може да се очекује од 18. августа. У четвртак ређа појава пљускова са грмљавином очекује се на југу Србије, а у суботу у већем делу земље. Оно што ће обележити ову седмицу јесу и тропске ноћи и Београду, у Војводини и у већим урбаним срединама, при чему се температура ни током ноћи неће спуштати испод 20 °Ц.