Извор:Фото: Профимедиа

"ТРЕБА ДА ИДЕ НА БГ СПЛАВОВЕ?": Јокићев отац о сину

Извор: Нпортал

14.08.2024.

09:13

Отворио је душу.

Никола Јокић се по доласку из Америке увек запути у родни Сомбор у којем највише ужива.

Овог лета најбољи кошаркаш планете наступао је за репрезентацију Србије са којом је освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу.

Одмах по повратку из француске престонице Никола је отишао у Сомбор где је уживо на хиподрому пратио коњичне трке.

Он потиче из скромне породице, његова мајка Николина радила је као медицинска сестра, а отац Бранислав је пољопривредни инжењер.

BloombergAdria.com

У разговору за "Спортал" Николин отац је открио да је знао да ће постати добар кошаркаш.

- Било је нешто посебно у њему. Ретко то у данашње време помињем, али једноставно сам знао да ће бити добар кошаркаш. Али тада нико није знао колики ће успех постићи.

Бранислав је потом говорио о Николиној љубави према родном граду.

BloombergAdria.com

- Оно што Никола воли то су обичне ствари. Направићемо породичне куће за тројицу синова, свако има по ауто, уредићемо хиподром за коње да може ту своју љубав да задовољи. Шта ћеш више? Није да пре нисмо имали и викендицу и коње и сличне ствари, шта сад треба више од овога? Треба можда да оде у Београд на сплавове и шта ће он тако, да буде нека фаца? - упитао је Јокић сениор, а потом и додао:

- Њега то не интересује, има и овде музику и омиљену кафану где одлази петком и суботом са својим пријатељима из детињства. Не седи он са новопеченим пријатељима, тешко он прима нове људе око себе, морају бити из света кошарке или коња, треће нешто баш јако тешко.