Извор:Фото: Министарство одбране Србије

Војска Србије спречила природну катастрофу на Сувој планини

Извор: Нпортал

14.08.2024.

16:01

ПРИПАДНИЦИ Војске Србије увек су се, као и небројено пута до сада, одазвали на позив за помоћ становништву и показали да су увек уз свој народ.

Војска Србије отпочела је данас ангажовање на пружању помоћи у снабдевању водом за напајање стоке која је остала без воде услед пресушивања Ракоша – извора на Сувој планини.

На овом задатку ангажовани су припадници Копнене војске са две цистерне, који у више тура током дана допремају воду за око 1.000 угрожених коња и крава.

Осим припадника Војске Србије, у помоћ су пристигле и цистерне Јавног комуналног предузећа "Медиана" Ниш које је, такође, послало цистерне воде на појилиште на Сувој планини.

BloombergAdria.com

Војска Србије је тренутно ангажована на пружању помоћи у водоснабдевању становништва и у угроженим селима на територији Владимираца, Горњег Милановца, Мионице и Сјенице, и остаје спремна да, у складу с могућностима, ангажује снаге и средства у свим деловима наше земље.

Припадници Војске Србије увек су се, као и небројено пута до сада, одазвали на позив за помоћ становништву и показали да су увек уз свој народ, наводе из Министарства одбране Србије.

Да подсетимо, Крдо са 800 крава и 200 коња које се налази на испаши на Сувој планини готово три дана је било без капи воде јер је Ракош, једини извор на том делу планине где се крдо налази, потпуно пресушио. Неколико крава је и угинуло од жеђи.

BloombergAdria.com

Власници крава и коња су у протеклих месец дана возили воду до Ракоша камионом цистерном коју им је дала Дирекција за изградњу Гаџиног Хана, али се тај камион покварио и нису могли да га поправе јер је веома стар, причали су мештани.

Ракош је и протеклих лета пресушивао, а сточарима су прискакали у помоћ општина Гаџин Хан и Министарство пољопривреде.

BloombergAdria.com