Извор:Фото: АТА имагес/Профимедиа

Фолкерка је доктор наука, а данас ради као професорка

Извор: Нпортал

14.08.2024.

17:30

ТАКОЂЕ, она ради и у државном предузећу.

Тамара Драгић постала је позната пре десет година, учешћем у "Звездама Гранда", где је блистала гласом, стасом али и стилом, а у међувремену је ова лепотица изградила не само певачку, већ и научну каријеру.

Наиме, Тамара је недавно докторирала, поставши тако вероватно најшколованија певачица на нашој естради, чиме је надмашила чак и Неду Украден, која је завршила два факултета.

Поређење са поп легендом је посебно занимљиво ако узмемо у обзир да је Тамара недавно обрадила Недин хит "Што ти сина нисам родила", што је песма која за Драгићеву има посебан значај.

BloombergAdria.com

- Што ти сина нисам родила је песма која је већ годинама уназад неизоставни део мог репертоара. Многи кажу да кад год чују песму негде, ја сам им прва на памети. Чак и ја осећам као да је некако моја. Сваки слог, свака реч, свака нота увек истим интензитетом прожимају моју душу док је интерпретирам. Сигурна сам да је управо то разлог зашто публика тако реагује када чује како је изводим. Баш зато што је део мене и што је толико воле сви они који воле мене и моје наступе, срећна сам што смо мој друг и колега Аца Софронијевић и ја добили дозволу од аутора да песму ‘Што ти сина нисам родила’ обучемо у ново рухо и удахнемо јој по делић наше душе - рекла је Тамара.

Иначе, Тамара Драгић је магистрирала музичку педагогију на Факултету музичке уметности, а доктор је културолошких наука. Како је веома свестрана, радила је и као стјуардеса, а данас је запослена у једној државној фирми, пева и уз то предаје клавир, солфеђо и певање.

(Курир)