Извор:Фото: Тикток принтскрин/vintage_yu, Јутјуб принтскрин/ aristandar, Википедија/Јавно власништво

ЈЕДИНА ПРЕД КОЈОМ ЈЕ ДАЛИ КЛЕЧАО: Београђанки се дивио свет

Извор: Нпортал

15.08.2024.

09:07

СВОЈЕВРЕМЕНО су је Французи прогласили и лепшом од Брижит Бардо, па хајде да се присетимо њене блиставе каријере.

 

На само помињање Оливере Катарине, многи којима је у сећањима време бивше Југославије створи се топлина око срца. Она је жена за којом је уздисао Балкан, а која је својим песмама и појављивањима у легендарним филмовима заслужено добила звање диве.

Многи су коментарисали да је Оливера српска Софија Лорен, а не можемо рећи да не видимо и зашто је то тако.

Оливера Петровић рођена је петог марта 1940. године у Београду и детињство је провела у Поп Лукиној улици у самом центру града. Завршила је гимназију, те уписала правни на наговор родитеља. Убрзо, Оливера је одлучила да послуша своје срце и напусти факултет како би пратила своје снове.

Присетимо се како је изгледала кроз своју каријеру.

Нашу диву су у Италији представљали кроз разне емисије и новине као жена са најлепшим гласом Медитерана. Путовала је по свету и свуда показивала своју лепоту.

BloombergAdria.com

 

Тако је и у "Њујорк Тајмсу" добила чланак у ком су навели да је "рођена нова Ана Мањани". 

У Француској су о њеној лепоти такође писали, али и навели да "нема на чему да завиди чувеној Брижит Брадо". 

Држала је велике концерте, а у чувеној "Олимпији" одржала је чак 72 узастопних концерата којима су пристуствовале све велике водеће звезде тог времена.

Оливера Катарина, како јој је гласило уметничко име, била је и једина жена "пред којом је клечао Салвадор Дали", поклонивши се њеном гласу и лепоту након великог концерта у Паризу. 

BloombergAdria.com

 

Године 2020. добила је Нушићеву награду која се додељује глумцима за животно дело, а може се рећи да се Оливером током њене завидне каријере поносила читава Србија.

(Она.рс)