Извор:Фото: Г.Шљивић

Изашао из аутобуса, па га покосио "смарт" - детаљи трагедије

Извор: Нпортал

15.08.2024.

09:23

У саобраћајној несрећи на Карабурми погинуо је младић након што га је на пешачком прелазу аутомобилом ударио мушкарац (35), који је потом побегао.

Возач С. С. (35) се неколико сати после саобраћајне несреће коју је, како се сумња, изазвао на Карабурми у Београду, предао полицији.

Младић А. М. (28) погинуо је прексиноћ у саобраћајној несрећи на Карабурми у Београду након што га је на пешачком прелазу, како се сумња, аутомобилом "смарт" ударио С. С. (35), који је потом побегао.

Несрећа се догодила око 23.20 сати на углу Улице генерала Арачића и Драгослава Срејовића. Након удеса возач није пружио помоћ пешаку, али се након 12 сати ипак предао полицији.

Изашао из аутобуса

"Возач "смарта" ишао је из правца Звездарске шуме ка Богословији, а у том тренутку из градског аутобуса изашао је А. М. који је долазио из правца Богословије. Младић је изашао из аутобуса и прошао иза њега, те дошао до половине пешачког прелаза, ту га је "смарт" покосио", испричао је очевидац несреће и додао:

"'Смарт" је ишао веома брзо и од силине ударца одбацио је пешака неких 20 метара у траву поред пута, тачније одбацио га је до другог аутобуског стајалишта. Пешак је остао непомично да лежи, а возач 'смарта' је без заустављања скренуо одмах десно у уличице које воде ка насељу Стара Карабурма."

Како наводи очевидац, верује се да је несавесни возач скренуо ту како не би отишао на кружни ток на Богословији, где имају бројне саобраћајне камере које би могле да га сниме.

"Неколико очевидаца пришло је обореном младићу, а то су учинили и житељи Улице Драгослава Срејовића. Људи су одмах позвали полицију и Хитну помоћ. Лекари, нажалост, нису могли да помогну том младом човеку јер је он од задобијених повреда преминуо на месту", наводи он.

Увиђај на месту несреће обавили су полиција и дежурни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду.

"После несреће за одбеглим возачем београдска полиција трагала је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду. Међутим, осумњичени се након нешто мање од 12 сати проведених у бекству предао надлежним органима и одређено му је задржавање до 48 сати. Након тога осумњичени ће бити саслушан у тужилаштву", каже извор.

Морао је бити човек

Очевици су описали језиве сцене након несреће.

"Сцена је била заиста мучна, крви је било свуда... Касније је то место очишћено, пролазе чистаци улица и зато више нема крвавих трагова, али било је драматично", наводи очевидац, док други додаје:

"Бахати возач мора да одговара за ово. Не могу да верујем да је само продужио, можда је био и пијан, можда га је ухватила паника, ко ће га знати... Ипак мислим да треба бити човек и помоћи."

Ризична деоница

Како наводе житељи Улице Драгослава Срејовића, пешачки прелаз на ком је А. М. настрадао је врло ризичан. Они кажу "да га је тешко прећи, а да се човек не окрене 10 пута".

"Свако мало неког ударе кола. Из правца Звездарске шуме аутомобили баш јуре, поготово увече. Видљивост није добра, иако има уличне расвете. Несрећни младић је вероватно мислио да је безбедан на пешачком, али изгледа да човек више нигде није безбедан", кажу становници ове улице.

На место несреће, према речима очевидаца, јуче ујутру дошао је брат настрадалог младића.

"Дошао је колима, распитивао се да ли је неко видео несрећу или било шта што би могло да им помогне да пронађу возача, као и да ли имају камерео. Видело се да је утучен. Тражио је одговоре на то што се догодило његовом брату", каже један од очевидаца.

(Мондо)