Извор:Фото: Инстаграм/nemanjagudelj

ТАСА ЗАМОЛИЛА СВЕ: "Суздржите се злих речи и сплетки"

Извор: Нпортал

15.08.2024.

17:06

"ЗНАЧИ, не ради се у посту само о уздржању од мрсне хране, већ и о уздржавању језика од испразних, злобних, равних, ружних и непристојних речи"

Како је јуче почео Госпојински пост, Анастасија је у неколико пасуса са својим пратиоцима поделила шта заиста значи поштовати пост.

BloombergAdria.com

 

- Пост је време подвижничког делања - удаљавања од зла. Другим речима човек треба да се труди да се током поста удаљава како од свих грехова и порока који су око њега, тако и да се бори против греховних склоности и грешних навика које су у њему самом. Значи, не ради се у посту само о уздржању од мрсне хране, већ и о уздржавању језика од испразних, злобних, равних, ружних и непристојних речи.

- У време поста треба да се трудимо да не празнословимо, да не осуђујемо, да не оговарамо, да не сплеткаримо, да не "коментаришемо" друге људе, њихов изглед, понашање, поступке, недостатке, грехе... Срећан и благословен почетак поста! - пише у њеном посту.

BloombergAdria.com

 

Иначе, Анастасија је од малих ногу у породици Ражантовић учена о вери, о чему се никада није либила да прича јавно.

Пре неколико година се преселила код супруга Немање Гудеља у Марбељу, где готово сваке недеље посећује православне манастире и цркве, што често деле на мрежама.