Извор:Фото: Танјуг/АП

ЈОШ ЈЕДАН ТРОПСКИ ДАН ПРЕД НАМА: Ево какво нас време очекује

Извор: Танјуг

16.08.2024.

07:18

У СРБИЈИ ће и данас бити претежно сунчано и веома топло време, после подне, уз локални развој облачности, ретку (изоловану) појаву краткотрајне кише или пљуска с грмљавином, углавном на југу и истоку Србије и у планинским пределима, а температура ће се кретати од 16 до 40 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду ће дувати углавном слаб западни и северозападни ветар, ветар, а максимална дневна температура биће око 39 степени.

Другог дана викенда могућ је локални развој облачности и краткотрајни пљускови са грмљавином, а од почетка наредне недеље биће променљиво и још нестабилније време уз смену сунчаних и облачних интервала и уз појаву пљускова и грмљавина, који ће локално бити израженији уз град и појачан ветар.

Упаљен метеоаларм

У целој земљи данас је на снази црвени метео-аларм, који означава врло опасно време.

У Београду до краја седмице веома топло са максималном температуром од 37 до 39 степени Целзијуса и уз тропске ноћи.

Температура ће почетком наредне седмице бити у мањем паду и у интервалу од 31 до 34 степена, наводи РХМЗ.

Јутарња темепература

У Србији је јутрос у 6 сати најтоплије било у Београду, Нишу, на Палићу и Црном врху, где је измерена температура 24 степена Целзијуса.У Сомбору и Ваљеву температура је била 23 степена, а у Новом Саду, Лозници, Краљеву и на Златибору 22 степена Целзијуса.

Најсвежије је било у Сјеници, где је температура била 13 степени Целзијуса.