Извор:Фото: Профимедиа

АСИСТЕНТ МЕТЈУА ПЕРИЈА ПРИЗНАО ДА МУ ЈЕ УБРИЗГАО КОБНУ ДОЗУ

Извор: Нпортал

16.08.2024.

09:18

ИВАМАСА СЕ сада суочава са потенцијалном казном до 15 година затвора

Дугогодишњи асистент глумца Метјуа Перија, Кени Ивамаса, признао је кривицу за оптужбу да је покојном глумце дао кетамин који је изазвао његову смрт, саопштили су тужиоци у четвртак.

BloombergAdria.com

 

Ивамаса се сада суочава са потенцијалном казном до 15 година затвора, а његово хапшење довело је и до оптужбе против још четворо људи, укључујући доктора из Лос Анђелеса који је Перија снабдевао смртоносном дрогом.

Метју Пери је живео са Ивамасом који је радио као његов асистент све до смрти глумца.  

Министарство правде саопштило је да је управо Ивамаса Перију убризгао кетамин на дан када је умро, 28. октобра 2023. године. Калифорнијски тружиоци открили су да је овај 59-годишњак 7. августа признао кривицу по једној тачки оптужнице - да је убризгао супстанцу која је потом изазвала смрт, преноси Даилy Маил.

BloombergAdria.com

 

"Асистент је признао да је Перију више пута убризгавао кетамин без медицинске обуке, укључујући и давање више инјекција 28. октобра 2023. године, на дан када је Пери умро", пише у саопштењу Министарства правде.

Сарађивали 25 година 

Ивамаса је са Перијем сарађивао 25 година, а њих двојица су и живели заједно у последњем периоду глумчевог живота. Верује се да је управо он и пронашао Перијево тело у ђакузију у новоуређеној кући на Беверли Хилсу.

Поред Кенија, оптужени су и Џасвин Санга, коју зову и "кетаминском краљицом" Северног Холивуда, лекар Салвадор Пласенсија из Санта Монике, доктор Марк Чавез из Сан Дијега и Ерик Флеминг.