Извор:Фото: Н. Скендерија/Архива Новости

УЖАС У ЗАЈЕЧАРУ: Пронађена тела оца и сина

Извор: Нпортал

16.08.2024.

11:34

Тела оца и сина који су синоћ пронађена у стану у Зајечару послата су на обдукцију како би се утврдио тачан узрок њихове смрти. Како се сазнаје, оба тела била су у поодмаклој фази распадања, тако да голим оком није било могуће уочити било какве повреде или ране по телима.

"Комшије су јуче око 21.20 сати пријавиле да се из куће у којој живе отац и син осећа несносан мирис. Како су истакли, смрад се осећа већ данима, а толико је интезиван да људи нису могли ни да пролазе улицом, имали су нагон за повраћањем", каже извор и додаје да је патрола полиције одмах по добијању позива изашла на лице места.

На лице места дошли су и мртвозорник и форензичари, међутим телима се није могло прићи што од смрада, а практично нису нису смела ни да се пипну јер су се на додир распадала.

"Кад су стигли затекли су хорор. Улицом се није могло проћи колико је заударало, а полицајци су у кућу ушли са марамицама преко уста. У кући су затекли тела и истрага је у току", објашњава саговорник и додаје да није било трагова обијања куће или преметачине што би евентуално указивало на то да је неко насилно ушао у кућу.

"За сада је искључена могућност да је у питању пљачка, а и отац и син нису били у завидној финансијској ситуацији тако да не би ни било разлога да буду на мети лопова", кажа извор.

С обзиром на то да увиђај није могао синоћ да се обави због неподношљивих услова, то ће бити учињено данас.

"Кућа је остављена да се луфтара целе ноћи, сва врата и прозори су отворени, а полциија је чувала објекат, тако да ће се данас радити анализа куће, форензичари ће опет изаћи на лице места и узети све неопходне трагове како би се случај истражио", додао је извор.

Комшије су испричале да су у тој кући живели старији мушкарац и његов син.

"Отац је имао 94 године и био је болестан. Пре седам дана, 9. августа је изашао из болнице. Син је имао 49 година. Отац је био пензионер, а не знамо да ли је син негде радио", рекла су комшије.