Извор:Фото: Профимедиа

ПРЕМИНУО НА WC ШОЉИ? Ево шта је нађено у Елвисовим цревима

Извор: Нпортал

16.08.2024.

13:16

НИЈЕ ТАЈНА да је Елвис Присли претеривао са масном и нездравом храном, али да ли је то разлог његове смрти знаће се тек 2027. године, до тада су резултати обдукције запечаћени

Једну од најбизарнијих смрти имао је Елвис Присли који је преминуо на данашњи дан 1977. године.

Прича се како га је на WC шољи нашла његова девојка која је позвала Хитну помоћ, али доктори су само утврдили смрт.

Месеце пре смрти провео је у својој кући преједајући се брзом храном, углавном чизбургерима. Наводно, није се купао и слабо се кретао због чега је задобио ране на телу.

Због нездраве исхране, развио је констипацију, а у цревима су му пронађене, како кажу, фекалије старе четири месеца.

Поред нездраве хране, певач је користио и велике количине лекова и опијата. Његова изненадна смрт тражила је обдукцију, али породица је инсистирала да се она обави у приватном аранжману, због чега њени резултати нису доступни јавности, пише Повијест.хр.

BloombergAdria.com

 

Резултати обдукције су запечаћени на педесет година. Дан Варлкик медицински истражитељ у Тенесију коментарисао је овај најважнији случај у својој каријери рекавши да су и лекови које је узимао успоравали пробаву, тако да његов пробавни систем једноставно није радио. Између осталог је рекао:

- Прислијев хронични затвор – резултат је година злоупорабе лекова на рецепт и преједања храном с високим уделом масти и холестерола – што је довело до синдрома познатог као Валсалвин маневар. Поједностављено речено, напор при покушају дефекације стиснуо је певачеву трбушну аорту, затворивши његово срце.

BloombergAdria.com

 

Касније је потврђено да је узрок смрти коронарни проблем који није био повезан с дрогом.

Други су тврдили да је умро од предозирања дрогом, те је касније у току нове истраге о његовој смрти 1994. године, мртвозорник Џозеф Дејвис одбацио опет дрогу као разлог прераног одласка краља рок музике.

Његово се здравље погоршало током последњих 10 година живота.

У тренутку смрти имао је мало више од 90 килограма, што значи да није био гојазан како се обично наводи. Резултати обдукције требало би бити откривени 2027. године.