Извор:Фото: Танјуг/Тара Радовановић

УСКОРО ПЉУСКОВИ! Шта нас очекује наредних дана

Извор: Нпортал

16.08.2024.

16:48

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод огласио се на свом сајту најновијим обавештењем.

- У току поподнева у брдско-планинским пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије локална појава пљускова са грмљавином.

Детаљна прогноза за наредна три дана

Субота

Претежно сунчано и веома топло. Уз локални развој облачности понегде се очекује и изолована појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином, углавном у брдскопланинским пределима југозападне, јужне и источне Србије. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 16 до 25 степени, а највиша од 37 до 41 степени.

Недеља

Променљиво облачно и веома топло, у првом делу дана у већини места са дужим сунчаним интервалима, а после подне и увече местимично са пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, на југу Баната и у Браничевском округу повремено јак, југоисточни. Најнижа температура од 16 до 25 степени, а највиша од 33 до 38 степени.

Понедељак

Променљиво облачно, спарно и нестабилније време са појавом пљускова и грмљавина, који ће локално бити израженији уз град и појачан ветар. На истоку Србије дужи сунчани интервали уз ретку појаву падавина. Ветар слаб и умерен југоисточни, током дана у постепеном скретању на западни и северозападни, прво у Војводини. Најнижа температура од 16 до 24 степена, а највиша од 30 до 36 степени.

Прогноза времена 20. до 24. августа

Променљиво облачно и спарно, понегде с кишом и пљусковима с грмљавином. У већини места максимална температура од 29 до 36 степени.