Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/ALESTO, Н. Параушић

"РАЗВАЛИЋЕМО ИХ"Ватерполисти били љути због пораза кошаркаша

Извор: Нпортал

17.08.2024.

15:10

ВАТЕРПОЛО репрезентација Србије одушевила је нацију освајањем златне медаље на недавно завршеним Олимпијским играма у Паризу.

У финалу "делфини" су играли против селекције Хрватске, актуелних светских првака и славили су резултатом 13 - 11, за трећу узастопну златну медаљу на Олимпијским игрма. 

Репрезентативци Србије имали су трновит пут до новог најсјајнијег одличја и са три пораза групу су прошли као четвртопласирани тим. Ипак, од почетка нокаут фазе "делфини" су изгледали потпуно другачије и остварили су три велике победе против Грчке, САД и на крају Хрватске. 

Када је Грчка на 11 секунди до краја четвртфиналног меча изједначила на 11:11 деловало је немогуће да се нешто уради те су петерци били евидентни.

Међутим, као што му и титула капитена налаже, Никола Јакшић је преузео ствар и хладне главе али чврсте и прецизне руке забио лопту у гол противника две секунде пре него што је судија одсвирао крај.

BloombergAdria.com

 

Након тога следила је утакмица против САД. Интересантно, полуфинални меч против Американаца ватерполисти су играли јутро након кошаркашке утакмице Србија - САД, коју су наши кошаркаши на несрећан начин изгубили иако су већим делом утакмице били боља екипа. 

Овај пораз утицао је и на ватерполисте Србије, открио је у подкасту Аце Стојановића капитен репрезентације Никола Јакшић.

- Највише нас је изнервирало само кад смо изгубили од Америке у кошарци... Ту смо рекли: "Значи, сутра ћемо да их развалимо, неће им помоћи ни Бог отац". Само због овога што је било и због начина на који смо, ето, изгубили јер смо се јако изнервирали - рекао је Јакшић.

Тако је и било - Србија је добила САД резултатом 10 - 6.

Подсетимо, након полуфиналне утакмице, српски ватерполиста Немања Вицо открио је да је утакмица кошаркаша Србије и Сједињених Америчких Држава и буран крај додатно мотивисала ватерполисте.

- Имали смо мотив више због јуче. Причали смо о томе у соби. Наравно, прво је био мотив за нас 13 који играмо, а после смо помињали утакмицу од синоћ, да осветламо образ браћи кошаркашима. Похвалио бих и њих, изузетна утакмица, пратили смо их, да не залазимо сад у детаље, знамо сви шта се десило синоћ - рекао је Вицо тада.

Након тога је уследио финални меч са Хрватском, а остало је сада већ историја...