Извор:Фото: Новости

КЕР ЈЕ ШМЕКЕР: Доктор "орлова" о детаљу након меча с Америма

Извор: Нпортал

17.08.2024.

19:36

КОШАРКАШКА репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Паризу, а и даље остаје жал за оним што се десило у полуфиналном мечу са Американцима, када је наш тим био надомак великог тријумфа над "дрим тимом".

Читав свет и даље прича о том мечу, а поново га се у Јутарњем програму РТС-а дотакао доктор Кошаркашке репрезентације Србије, Драган Радовановић, који је истакао да је ово била можда и најбоља утакмица коју је наша земља одиграла на међународним такмичењима у 21. веку.

- Све сте видели, има ту различитих приче које круже. Наравно, остаје један велики жал. Американци су сами рекли да им је то најбољи дрим тим у историји. Наш тим је одиграо најбољу репрезентативну утакмицу, бар коју сам ја гледао у репрезентацији за 24 године. Били смо надомак успеха - рекао је Радовановић.

Открио је Радовановић и какав је "шмекер" испао селектор репрезентације САД, Стив Кер, који је урадио сјајну ствар након што су Американци успели да дођу до победе.

BloombergAdria.com

 

- Нећу да улазим у разлоге, али ћу само једну ствар да кажем. Када смо завршили све, три физиотерапеута и ја смо изашли испред дворане код службеног улаза, а лево од нас је био стручни штаб америчке репрезентације. Стив Кер, њихов селектор, узео је из фрижидера четири конзерве пива и дошао код нас и обратио нам се: "Само желим да вам кажем да ми је много жао што сте изгубили, ви сте велики тим, који игра фантастичну кошарку и желим вам све најбоље".

Тиме је најбоље описана утакмица од стране човека који је селектор САД - открио је доктор репрезентације Србије.