Извор:Фото: Shutterstock

НАСТАВАК "ЛУЦИФЕРА" ИЛИ НЕ: Када је крај топлотног таласа

Извор: Нпортал

18.08.2024.

07:36

ВЕЋИНА становништва у Србији једва чека крај високим температурама.

Према речима метеролога Марка Ристића , "луциферском таласу" се ускоро ближи крај: 

- Јаче од овог топлотног таласа не може. Завршавамо са тим луциферским типом, али и даље ће бити тропских, само подношљивијих температура - објашњава Ристић.

Уколико ипак не дође до продора ваздуха "Бечка врата", чека нас врео септембар.

Када је у питању јесен, метеоролог Ристић истиче да постоје велике шансе да нам се лето надовеже на такозвано Михољско лето.

- За септембар модели дају наставак лета, неће бити прекида лета према садашњим моделима. Највероватније ћемо спојити лето и Михољско лето. Све наде су упрте у тај 25. август када може доћи до продора свежијег ваздуха кроз Бечка врата, и тада би септембар могао бити за нијансу свежији. Стварно нам не треба септембар са температурама око 30 степени - рекао је раније метеоролог Иван Ристић за "Јутро на Блиц".

И Марко Чубрило раније је најавио нормализацију температуре током следеће недеље, али и развој облака и кишу од 19. августа.

- Почетком следеће недеље ослабљен фронт и слаб висински циклон доноси чешће нестабилности и врло слабо освежење тако да ће бити честих пљускова и локалних непогода док би се максимуми кретали од +27 до +33 степена Целзијуса. Врућине се враћају после 22. августа и трајаће још неко време. Биће мало блаже него сада, али назнака неког јачег освежења нема - написао је раније на свом Фејсбуку Чубрило.

(Блиц)