Извор:Фото: Архив Борбе, Архив Новости

МИЛЕНА И АМЕРИЧКА НОВИНАРКА "Сви су рекли да сам некултурна"

Извор: Нпортал

18.08.2024.

17:26

"СВИ ЛИСТОВИ су писали о томе, а руска 'Литература газета' је написала да сам се непримерено понашала" рекла је Милена својевремено.

Славна глумица Милена Дравић преминула је у октобру 2018. године, а иако је важила за велику даму, постојало је пар ситуација када чак ни она није могла да се обузда. Тако је једном приликом на Канском фестивалу и показала колико је волела своју земљу. 

BloombergAdria.com

 

Милена је својевремено и сама говорила о скандалу који је настао након питања америчке новинарке: "Да ли ви Југословенке знате за контрацепцију".

Иако се појавила у друштву са Џеком Николсоном, Џоном Леноном и Јоко Оно, ситуација са новинарком остала јој је заувек у памћењу.

- Одушевљена у таквом друштву, добијам питање те новинарке. А како сам се тих дана мучила са мигреном, уместо одговора, сетила сам се таблета против мигрене у виду пилула. Извадим их из ташне и гађам је њима. Сви листови су писали о томе, а руска 'Литература газета' је написала да сам се непримерено понашала - рекла је Милена својевремено.

Овај гест умало ју је коштао и улоге у чувеном филму "Битка на Сутјесци". Никола Поповић, директор "Сутјеске" ој је саопштио да неће моћи да игра у том филму.

- Годину дана је прошло, Драган и ја смо на мору и лежим ти ја на плажи, видим неке црне изгланцане ципеле ми прилазе, а оно Поповић и каже ми: 'Дижи се, мораш на Тјентиште да одиграш своју улогу - испричала је глумица једном приликом.