Извор:Фото: Н. Скендерија/Архива Новости

ОНИ ПРОВОЦИРАЈУ: Огласио се комшија Верице Ракочевић

Извор: Нпортал

19.08.2024.

18:20

БАЦИЋ каже да брачни пар Ракочевић- Кузманчевић жели да га испровоцира.

Верица Ракочевић и супруг Вељко Кузманчевић имали су, како наводе, непријатну ситуацију синоћ на Авали када им је комшија, како они тврде, претио и због чега је полиција морала да реагује.

BloombergAdria.com

 

Сада је Драган Бацић, којег креаторка Верица Ракочевић и њен супруг Вељко Кузманчевић оптужују да их је узнемиравао гласном музиком и претњама, изнео своју страну приче.

- Пре три године смо купили кућу на Авали. Моја ћерка Ана је славила рођендан и била је гласна музика. Цео проблем између нас је настао због гласне музике. Никада нисмо дошли у физички контакт. Само једном смо се поздравили у животу. Између наших кућа постоји још једна кућа. Онда је млађи син славио 18. рођендан и дошло је његово друштво. Не можете њима да кажете: немој да пуштате музику. Он (Вељко) је у 15 часова дошао до ограде, или је ушао у двориште, више и не знам и прекида им рођендан. Цео неспоразум је око те гласне музике - започео је причу Бацић, па открио да је све синоћ кулминирало око музике, када је дошла и полиција.

-Синоћ сам ја слушао гласно музику до 20 часова и 24 минута када сам је искључио. Тада сам се посвађао са својом женом. Тада сам мојој жени упутио неколико псовки. Они су то чули и узели и снимали. Постоји тај снимак који је скраћена верзија коју сам јутрос видео, где сам ја њему наводно рекао да ми „дугује крв“. Њему? Што би он мени дуговао крв? Шта ја имам с њим? Жена и ја имамо троје деце и посвађали смо се око прекида трудноће који она није могла да изнесе или није хтела. Ја сам јој то замерио. И то је то. Три пута сам моју жену опсовао. Када сам их видео да ме снимају, мислим да сам и њима рекао:„Је**м вам матер“ или тако нешто. То је све било. Никакве претње смрћу, никакво линчовање. Да он напише на Фесју „Како ово није Дубона, ово је Авала“. Ја сам професор Универзитета. Нисам био пијан, као што пише - каже Бацић и наставља:

Нисам био пијан

- Дошла је полиција. Ушли су код нас у кућу, сели, ја сам дао изјаву. Да сам био агресиван, пијан, они би мене привели. Питао сам их да пођем са њима у станицу, рекли су да нема потребе. Рекао сам себи: „ОК, ово је морало да се деси, нарушавање је реда и мира“. Потресао сам се. Полиција је отишла, а ми смо легли да спавамо - каже он.

Бацића је између осталог погодила и изјава брачног пара да свакодневно пушта гласну музику.

- Они кажу да је сваки дан гласна музика, а ми три недеље нисмо били ту. Били смо у Грчкој, имам печате у пасошима. На снимку који је окачен на друштвене мреже злоупотребљена је моја фотографија где пише и моја титула. А, шта су они мени урадили? То ће мој адвокат да види са њима. Можете да проверите и са деканом факултета, где радим 30 година, да ли ја пијем. Рећи ће вам "не пије". Да ли неког вређам или сам насилан – никада. Ја троје деце имам. Волим и децу и животиње, људе и комшије. Никада нисам имао проблем са комшијама. Ако хоћеш да живиш потпуно сам, онда иди далеко. Нисам физички пришао, нисмо били у било ком контакту. Био је размак око 50 метара- каже он.

Супруга и ја се често свађамо

Према његовим речима, његова породица и он не живе на Авали, већ да тамо долазе с времена на време.

- Одем једном у три, четири недеље. Када одем хоћу мало да се опустим. Говоре како свакодневно пију лекове због нас, а у том дужем снимку се чује како она каже: „Мени се обраћа, јеси то чуо? Теби треба метак у чело“. То је снимак на Фејсу. Тај снимак ми имамо и то ће да иде на суд. Против те жене и тог господина немам апсолутно ништа. Шта треба да ходам на прстима и да шапућем?! Моја супруга и ја смо темпераментни и ми смо 30 година у браку и често се свађамо, псујемо, качимо. То је наш стил. Насиља у породици нема. Постоји извештај полиције како сам се понашао и шта сам причао- наглашава он и додаје:

- Добио ту прекршајну пријаву, вероватно ћу ићи на суд, али претње смрћу не постоје. Не постоји ниједна реч "убићу вас, побићу вас". Ја имам троје деце, желим да имам унучиће. Имам 60 година.

Бацић каже да брачни пар Ракочевић- Кузманчевић жели да га испровоцира.

- Они се у снимку смеју и провоцирају да им се обратим. Можда они не би ни звали полицију да нису чули буку, односно свађу. Каже да пије лекове и тресе се као прут, а она се смеје. Ту је погрешио јер је објавио прави снимак на Фејсу - рекао је Бацић који на питање да ли ће им се јавити, одговара:

Могу да им кажем "Извините"

BloombergAdria.com

 

- Шта је имам са њима да комуницирам? Могу само да кажем: „Извините због гласне музике“. Да седнемо као људи, да се договоримо. Никад се до 18х не пушта музика јер је то кућни ред, као ни после 21 час. Како да слушам рок? Како да АЦ/ДЦ слушам на ухо. Јуче сам слушао рок, а касније сам пустио коло и звао жену да играмо. Није хтела и онда смо се посвађали. Ја хоћу свима да се извиним, ако хоће они да се виде. Јер ово што су урадили они ће гадно да плате. Прво објављивањем фотографије на Фејсу са пуним именом и презименом, занимањем, где је мој углед. Ја у животу мрава нисам згазио. Ја пре свега не смем да увредим никога, не смем да имам кривичну пријаву по закону јер губим радно место. Ја радим у просвети. Нисам глуп да правим поново грешку и слушам рок гласно. Моја деца су музичари и сви свирају. Сви су рокери.

Верица нам је једном ушла у двориште

-Са Верицом сам разменио десет реченица јер је једног дана, ничим изазвана, дошла код нас у двориште, ушла и села. Питали смо је хоћете кафу, воду, рекла је "не". Причала је о својим здравственим проблемима, седела 15 минута и отишла. То је једини контакт. Са Вељком нисам разменио ни три реченице. Нисам ни знао како се човек зове и чиме се бави

Блиц