Извор:Фото: Профимедиа

ДА БИ УНУКА ПРИПАЛА СИНУ Бака убила снајку па пресудила себи

Извор: Нпортал

20.08.2024.

08:15

КЕТЛИН Ли (65), смртно болесна пензионерка, убила је своју бившу снајку, Марису Галовеј (45), а затим извршила самоубиство. Наводно, овај злочин је починила како би старатељство над унуком (4) припало њеном сину Закарију Риду.

Жена која је убила мајку своје унуке пре него што је извршила самоубиство учинила је то у склопу болесне, разрађене завере да свом сину обезбеди да добије пуно старатељство над четворогодишњим дететом, наводи се у новим судским документима.

Сада су Галовејеви родитељи, Ненси и Џон Галовеј, поднели хитну судску петицију тврдећи да је Рид побегао у своју "кућу вредну више милиона долара" у Чикагу са њиховом вољеном унуком Лили под изговором да "оплакује" девојчицину мајку али ускраћујући било какав контакт са бабом и дедом.

- Јасно је да је Ридова мајка имала намеран план да убије Марису како би обезбедила старатељство за свог сина - наводи се у судским документима.

- Нажалост, и Рид је показао апсолутну намеру да оствари исте циљеве своје мајке јер је одбио да нам омогући било какав приступ Лили за скоро 3 недеље - кажу родитељи убијене Марисе.

Бака и деда, Ненси и Џон који живе у Кејп Меју, траже од судије Врховног суда на Менхетну да им пренесе Марисино време које јој је остало за старатељство над девојчицом, које је предочено у уговору о старатељству са Ридом из 2022. године, према правним документима поднетим у петак.

Такође траже да Рид буде приморан да живи у Њујорку док Лили не напуни 18 година како би могла да задржи близак однос са баком и дедом и са својом полусестром Маријел, једногодишњом ћерком коју је Мариса имала са донатором сперме, показује документација.

Галовејеви тренутно имају старатељство над Маријел, рекли су полицијски извори за The Post.

Ненси је, у срцепарајућем исказу под заклетвом, изложила љубавни однос који су она и њен муж имали са Лили, пише NYPost.

- Када се нисмо видели, користили бисмо Фејстајм скоро сваки дан - написала је Ненси у изјави под заклетвом.

Ненси и Џон су активно учествовали у подизању девојчице, чак су јој мењали пелене и хранили је као бебу, а како је одрасла, свако од бака и деда има посебне активности које воле да раде са њом, каже се у документу.

- Наша Мариса је била најбоља мајка, волели бисмо да будемо укључени у све аспекте бриге о беби, малом детету и на крају о девојчици каква је Лили тренутно - написала је Ненси.

Ненси је рекла да јој је "изузетно непријатно" што је приморана да поднесе петицију, али је забринута да би се Лили отуђила од мамине стране породице ако они не интервенишу.

Бака је изнела историју "бурне везе" Марисе и Рида од када су се пар разишли и њихове спорне борбе за старатељство. Тврдила је да је пар излазио пре него што је Мариса затруднела, али је рекла да је њихова веза прекинута јер се у љубавни однос умешала "Ридова мајка".

Мариса и Рид су живели заједно све док она "није била приморана да се исели 25. јула 2021. јер се плашила за своју безбедност", објашњава Марисина мајка.

Пар је на крају склопио уговор о старатељству над Лили 4. новембра 2022. године, где ју је мама имала девет од 14 ноћи, а остале су биле Ридово време са девојчицом, кажу судски папири.

Отуђени пар се такође сложио да ће обоје живети у пет општина на подручју Њујорка док Лили не заврши средњу школу, осим ако се обоје другачије не сложе или им суд нареди, тврди се у поднеску.

Сада, бака и дека желе да преузму мајчино старатељство на њих и да га деле са оцем девојчице.

(Телеграф)