Извор:Фото: Друштвене мреже, Инстаграм принтсркин/srpskainfocom, Профимедиа

БРАТ ДОМАРА УБИЦЕ: Био је верник, не знам шта му се десило

Извор: Нпортал

22.08.2024.

08:36

- ОН ЈЕ иначе био један од бољих, био је верник, ником није учинио ништа нажао до сада, не знам шта бих рекао. Не знам шта му се догодило, у великом сам шоку. Знам да је био уредан, а шта се догађало не знам - рекао је брат домара који је починио троструко убиство

Домар Мехемед Вукалић дошао је у среду ујутро у школу са оружјем и убио директора Гимназије Нијаза Халиловића, секретарицу Нисвету Кљунић и професорку енглеског језика Гордану Миџан. Незапамћена је то трагедија у Санском Мосту, општини у Босни и Херцеговини, а изјаву за медије дао је брат убице.

- Да. Тачно је да је реч о мом брату. Не знам ништа о томе. Доручковао сам на балкону и чуо сам исто што сте и ви чули. Згрожен сам. У задње време се нисмо ни дружили, не знам шта се с њим догађало. Не знам шта му се догађало у школи, то питајте њих или некога ко је с њим радио. Он је иначе био један од бољих, био је верник, ником није учинио ништа нажао до сада, не знам шта би рекао. Не знам шта му се догодило, у великом сам шоку. Знам да је био уредан, а шта се догађало не знам - рекао је за портал 24сата.хр брат домара који је починио троструко убојство.

После зочина покушао је и себи да пресуди, али је преживео. Тренутно се налази у болници у Бања Луци, а последње информације кажу да је у свесном стању.

BloombergAdria.com

 

Нијаз Халиловић, директор Гимназије Сански Мост, био је већник у општинском већу, али и кандидат за нови мандат на предстојећим локалним изборима у Санском Мосту, а који би требало да буду одржани у октобру ове године. Такође, Халиловић је био и дугогодишњи службеник СДП-а у општини.

Међу убијенима је и професорка енглеског Гордана Ниџан од које се на друштвеним мрежама опраштају бројни ученици.

- Провели смо увиђајне радње на месту злочина. Одређени претреси се и даље спроводе на одређеним локацијама. Реч је о троструком убиству и покушају самоубиства. То се догодило у Гимназији у Санском мосту, ради се о страшном злочину где једноставно ми нисмо очекивали да се то може догодити у Санском мосту јер је реч о мирној средини. Ту нема тежих казнених дела и алармантних догађаја. Али и то је могуће. Што се тиче нападача, њему је пружена медицинска помоћ у Бања Луци и сад ће се даље проводити истражне радње. Убиства су почињена аутоматским оружјем. Унео га је у школу тако што га је скривао, реч је о аутоматској пушци. За сада постоје одређене индиције да се ради о илегалном оружју, али истражне радње су још у току. Нападач није отпре познат полицији. У разговору с мештанима Санског Моста они су у чуду да је он уопште учинио овако нешто - рекао је за 24сата Аднан Хабибија, министар унутрашњих послова Унско- санског кантона.

(24сата.хр)