Извор:Фото: Сцреенсхоот, Профимедиа

"КЊАЖЕВАЧКА ЕКИПА": Читуља за Делона у српским новинама ФОТО

Извор: Нпортал

22.08.2024.

12:44

АЛЕН Делон, који спада у највеће филмске звезде на свету, преминуо је у 89. години, 18. августа. Фанови широм света опраштају се од легенде, па и Срби који су поштовали лик и дело овог глумца.

У једним дневним новинама осванула је читуља којом, како се наводи, "књажевачка екипа" упућује последњи поздрав Алену Делону.

"Сачуваћемо успомену на епоху када је овај самурај филма и уметник живота очарао свет", пише у читуљи.

BloombergAdria.com

Делон је деценијама сматран најпожељнијим и најлепшим мушкарцем света, оставивши до дан данас синоним за мушкарца доброг изгледа. Био је један од најславнијих и најхаризматичнијих глумаца у историји, не само у француској, већ и у светској кинематографији.

Током каријере снимио је преко 90 различитих остварења, а овенчан је бројним филмским наградам и признањима. Имао је фасцинантан, буран љубавни живот.

Према писању француских медијиа, Делон ће бити сахрањен у суботу. Француски информативни канали ЦНевс и БФМТВ рекли да ће се сахрана одржати у 17:00 (15:00 ГМТ) у Доуцхи-Монтцорбон, селу у централној Француској где је Делон имао имање окружено високим зидовима и где је провео своје последње године.

BloombergAdria.com

Делон је рекао да не жели национални меморијални догађај, већ сахрану у близини његових паса на свом имању у Доуцхију.

За такво сахрањивање на приватном имању потребна је, међутим, посебна дозвола локалних власти. Није било јасно да ли је такво овлашћење дато.

(Жена Блиц)