Извор:ФОТО: Профимедиа / Принтскрин Инстаграм delpotrojuan

Делпу отац направио ПАКАО, а онда је умро - и СВЕ се открило

Извор: Нпортал

22.08.2024.

18:20

"ЗБОГ Ђоковића сам плакао када је освојио олимпијско злато. Никада пре нисам плакао због тениса"

Новак Ђоковић се вратио у Њујорк, где је већ и тренирао неколико пута. Најпре сам, где смо могли да видимо да више око колена које је оперисао нема стезник.

А нешто касније, одрадио је још један тренинг, овога пута са старим знанцем, некада великим ривалом, али и великим пријатељем - Аргентинцем Хуаном Мартином Дел Потром.

Навијачи којих је било у великом броју, поздравили су најбољег тенисера свих времена, али и Дел Потра који је био један од вољенијих тенисера међу навијачима.

Новак и Делпо су се потом добро забавили, а у једном моменту када су сели проћаскали су и вероватно се присетили добрих старих времена и успомена.

Дел Потро остао без 30 милиона након преваре свог оца

Уз уносне уговоре са компанијама "Најки", "Вилсон", "Пежо", "Ролекс" и многим другим, "див из Тандила" је, чинило се, обезбедио себи довољно новца да до краја живота живи више него пристојно.

Међутим, велики шок је доживео после смрти оца Данијела, када је схватио да је остао без малтене читавог богатства.

Аргентину је шокирала вест коју су новинари изнели у телевизијском шоу "А ла тарде" на каналу Америка, говорећи да је Данијел потрошио 30 милиона долара синовљевих пара, док је водио рачуна о његовим финансијама.

"Не верујем да има више од три милиона долара на рачуну у банци. То је доста новца, али он је мислио да се обезбедио до краја живота, а онда је сазнао у каквом се хаосу налази", рекао је један од водитеља.

- Дел Потро старији, који је ветеринар, преварио је сопственог сина. Хуан је сазнао за најгори могући сценарио када је видео бројеве

Према сазнањима до којих су дошли новинари канала Америка, отац 33-годишњег тенисера је улазио у пословне подухвате за које није имао знање и искуство, што је резултирало губитком богатства. Тако је, примера ради, изнајмио 9.000 хектара и комплетну опрему за узгајање соје, али је само нагомилао дугове.

Лоше инвестиције и катастрофални зајмови откривени су тек након његове смрти.

- Када му је отац преминуо, људи који су му издавали кредите су почели да куцају на врата Хуана Мартина јер његов отац није могао да обузда бизнис док је био жив. Највећи дуг је са произвођачем житарица у Некоћеи, и то Хуан Мартин сада враћа - додали су током емисије.

Откривено је и како се понашао према свима који су улазили у живот тенисера.

Имао је детективе које је плаћао да прате девојке свог сина

Дел Потро је био веома везан за свог оца и често је истицао да без њега не би могао да испуни дечачки сан и постане професионални тенисер.

Аргентинац је највећи успех у каријери направио 2009. године, када је освојио Ју-Ес опен, док је на истом турниру финале играо и 2018.

Телеграф / Ртс