Извор:Фото: Профимедиа

ОМИЉЕНА ТИТОВА ПЕВАЧИЦА: Јованка хтела да јој скине хаљину

Извор: Нпортал

23.08.2024.

13:24

ТИТО ЈЕ обожавао њен глас.

Није тајна да је Јосип Броз Тито био љубитељ добре народне музике, а једна од оних која је имала част да за њега пева невероватних 16 пута била је нико други до Зорица Брунцлик.

Интересантно је да је једном приликом поред Броза била ту присутна чак и покојна краљица Елизабета ИИ. 

Међутим, иако је био луд за њеним гласом, када су се срели први пут и упознали, тражио јој је да једну песму не пева иако ју је оркестар упозорио да се на репертоару морају наћи "Румене су јабуке огуљене", "Берем грожђе, берем тамјан" и "Одакле си ти".

BloombergAdria.com

 

- Поздравили смо се и он ми је рекао: "Имаш неку своју песму?", а ја сам рекла: "Да", а он је наставио: "Немој ми више певати, кога год доведу од младих певача који знају да певају, сви ми певају "Берем грожђе, берем тамјан", певај ми нешто своје. Не сећам се ни како сам певала ни како је било. Била сам 16 пута и певала Титу у разним приликама, с разним гостима, на пример, била сам кад је Елизабета била.. - испричала је Зорица за Телеграф по коју је председник СФРЈ својевремено слао и хелихоптер.

- Имали смо концерт у Пули, била сам у гардероби када је хеликоптер долетео. Људи из хеликоптера су дошли до гардеробе и рекли ми да идем с њима. Онда смо одлетели на Брионе. Сетим се те вожње кад год гледам неки акциони филм. Била је то лепа епизода у мом животу, све те приче су ми остале у најлепшем сећању.

BloombergAdria.com

 

Јованка хтела да јој "скине" хаљину

Брунцликова се присетила и једне анегдоте са хаљином која се допала и Јованки Броз, али у њу, како јој је рекла, није могла да стане.

- Знала сам да ћу певати код њих, била је модна ревија где је модна креаторка баш све и свашта је шила, божанствено и отишла сам да купим хаљину баш за ту прилику да је имам. Кад сам се појавила у тој хаљини, Јованка ми је пришла и рекла: "Нисам могла да станем у њу". Тада сам била као виолина, сада сам као контрабас. Она је рекла: "Мени су показивали целу ту колекцију, много ми се допало". Имам слику са њима, коју Мирољуб и ја често гледамо, тада сам била црнка - закључила је певачица.

Мондо