Извор:Фото: Танјуг/АП

БЕСАН: Путин обавештен о талачкој кризи, погледајте реакцију

Извор: Нпортал

23.08.2024.

14:49

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин рекао је на почетку састанка Савета безбедности да га је шеф Федералне казнено-поправне службе управо известио о талачкој кризи у Волгоградској колонији!

Затвореници колоније број 19 у Волгоградској области, подсетимо, убили су према незваничним информацијама око 12 сати по локалном времену три чувара затвора док неколико запослених тренутно држе као таоце, преноси Курир.

Путин је на почетку састанка нервозно скинуо сат пре него што је врх безбедносних служби упутио у ситуацију у Суровикину.

Тројица нападача, који тврде да припадају Исламској држави, захтевају да по њих слети хеликоптер како би напустили земљу иначе ће почети да убијају таоце. Такође траже и два милиона долара. Међу нападачима су иначе двојица Узбекистанаца и један Таџикистанац.

Исламисти су према наводима Телеграм канала База приморали једног таоца да се обрати Путину са захтевом да испуни њихове захтеве.

Медији наводе да ће ускоро у колонију стићи локални мула који ће покушати да убеди нападаче да се предају.

Осуђени исламисти, подсетимо, узели су средином јуна двојицу чувара у колонији у Ростову као таоце, а ликвидирани су у акцији специјалних снага.