Извор:Фото:Профимедиа

УЖАС У КОЛОРАДУ: Судар два теретна воза

Извор: Танјуг

23.08.2024.

20:15

ДВА теретна воза су се сударила и искочила из шина касно у четвртак у граду Болдер, у Колораду, услед чега је дошло до оштећења оближњег моста и изливања горива, а два кондуктера су повређена, саопштили су данас званичници.

Обласни путеви били су затворени неколико сати док су званичници вршили увиђај и чишц́ење горива, преноси АП.

''Воз је дугачак око километар, тако да ц́е бити потребно неко време да се почисти и помере вагони“, саопштила је полиција на мрежи X.

Кендал Слоун, портпаролка железничког оператера БНСФ рејлвеј, данас је путем имејла саопштила да је узрок судара и даље под истрагом.

Два кондуктера, чија имена нису објављена, пребачена су у болницу са лакшим повредама након чега су пуштена кући, наводи Слоун.

Она је додала да се мала количина горива излила из локомотиве, али да не утиче да оближњи поток.

"Екипе су на лицу места и раде на уклањању последица инцидента што је брже могуц́е и безбедније. Нема претње по грађанство", написала је потпаролка.

Локална полицијска управа додала је у саопштењу на мрежи X да је у несрец́и уништен и железнички мост и да је погођен електрични вод, што је довело до нестанка струје у око 10 домова.

Полиција је потврдила да гориво из локомотиве није отишло у поток, већ да га је вероватно апсорбовао песак који се просуо из једног вагона.