Извор:Фото: Shutterstock, Профимедиа

ХОРОР НА ФЕСТИВАЛУ: Мушкарац ножем убијао људе испред бине

Извор: Нпортал

24.08.2024.

08:03

ТРИ особе су убијене док је осам тешко повређено у терористичком нападу који се догодио у немачком граду Солингену у петак око 21.45 сати.

Мушкарац арапског изгледа, који је ножем избо неколико посетилаца фестивала, успео је да побегне и потрага за њим траје већ скоро 10 сати.

Билд наводи да је напао посетиоце непосредно испред позорнице и да су убијени жена и двојица мушкараца.

- Насумично је убадао људе ножем. Велик број људи трага за нападачем - рекао је инспектор Саша Креста из полиције Вупертала.

Градски фестивал је отказан док је полицијски хеликоптер током ноћи кружио изнад ограђеног подручја. Раскрснице су затворене и становници су замољени да остану у својим домовима и избегавају центар града.

BloombergAdria.com

 

- Моје мисли су са породицама жртава и повређених. Све што сада можемо да учинимо јесте да се молимо да тешко повређени преживе - рекао је немачки министар унутрашњих послова Херберт Реул који је током ноћи дошао на место напада.

Градоначелник Тим Курцбах је рекао да је цео град у шоку.

- Хјели смо да сви заједно прославимо годишњицу града, а сада морамо да жалимо за погинулима и повређенима. Срце ми се слама што је дошло до напада на наш град. Сузе су ми у очима кад се сетим оних које смо изгубили. Молим се за све који се још боре за живот - рекаo је Курцбах.

За сада није познато ни да ли је нападач побегао пешице или неким возилом.

BloombergAdria.com

 

Полиција такође моли све посетиоце који су снимали фестивал у вечерњим сатима да фотографије и снимке поделе са истражитељима.

(Bild)