Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/starr.wise

ПЛЕС ОКО ШИПКЕ ЗАВОЛЕЛА У 8.ДЕЦЕНИЈИ: Одрекла је се фамилија

Извор: Нпортал

24.08.2024.

10:15

СТАР Стауфер Вајс, 75-годишња удовица из Колорадо Спрингса, одлучила је да испуни једну од својих највећих жеља - да научи плес око шипке. У својој седамдесетој години живота, Стар је започела овај изазовни пут, упркос низу и физичких изазова, као и реакција околине.

- Навукла сам се на плес око шипке, а имам 75 - каже Стар, која сада живи свој сан и тврди да има боље мишиће него када је била млађа. 

Одлуку да се посвети плесу донела је током пандемије, инспирисана чланком о локалној професионалној плесачици, Дајани Мартин, која је и сама почела да се бави плесом на шипки у каснијим годинама живота.

Стар, која је изгубила мужа пре 18 година бори се са реуматоидним артритисом и остеопорозом. Реуматоидни артритис је упална болест везивног ткива, која доводи до укочености, бола, губитка покретљивости и упале зглобова.

С друге стране остеопороза је болест која се манифестује смањењем густине костију, због чега оне постају порозне.

Уз све то, ова жена је ипак одлучила да се пријави за уводни час у локалном студију.

- Нисам имала појма да ли бих то могла да изведем у мојим годинама и са мојом медицинском историјом, али не само да сам успела већ сам се потпуно навукла на то. Плес на шипки ми толико помаже у борби против анксиозности такође. Добијам велику подршку од заједнице и уживам у учењу нових трикова - истакла је она, а о томе је писао и Daily Mail.

Међутим, њен избор није наишао на одобравање свих. 

- Један део породице одбија да има било какав контакт са мном. Ипак, добила сам подршку од својих пасторки, као и од већине пријатеља. Моји пријатељи ме подржавају 95 одсто. Јавност је 99 одсто позитивна уз то - додаје она.

Без обзира на изазове, Стар не дозвољава негативним коментарима да је омету. 

- Не дозвољавам да ми "тролови" ремете мир - каже она, додајући да брише лоше коментаре и блокира људе који их пишу. 

Њена прича доказује да никада није касно да се започне ново поглавље у животу. Њен савет свима који оклевају да пробају нешто ново, посебно касније у животу, јесте да то ураде.

(Срећна Република)

#Стар Стауфер Вајс #плес око шипке #САД вести #Америка вести