Извор:Фото: АТА имагес/Антонио Ахел

"ОТАЦ ЈЕ ЖИВЕО ПРЕКО 90" Бајић о здравственом стању

Извор: Нпортал

24.08.2024.

15:30

РЕДИТЕЉ и глумац Радош Бајић појавио се на обележавању стогодишњице Радио Београда и том приликом открио како се сада осећа.

Поводом обележавања 100-годишњице Радио Београда, испред зграде РТС-а у Таковској 10 одржан је свечани коктел на којем су се окупиле бројне јавне личности, које су својим радом и деловањем обележиле културну сцену Србије. Овај престижни догађај био је прилика за евоцирање успомена и разговор о будућности српског новинарства и уметности, а међу присутнима је био и Радош Бајић.

Један од истакнутијих филмских и телевизијских стваралаца у Србији, није крио своје задовољство што је део овако значајног јубилеја.

Том приликом, поделио је своја размишљања о феномену који је постигао његов капитални пројекат "Село гори, а баба се чешља".  Култна серија, која је освојила срца публике широм Балкана, постала је не само омиљена телевизијска прича, већ и симбол једног времена и начина живота у српским селима.

BloombergAdria.com

- Као што видите као дланом од длан, прошло је годину дана од премијере Халијарда и нажалост убрзо затим смрти великог и непоновљивог Жарка Лаушевића. Не прође ниједан дан, а да га се ја не сетим. Једна изузетна личност. Ове године ће на фестивалу филмских сусрета у Нишу који почињу сутра, Жарковој удовици Анити у његово име бити уручена награда за животно дело "Павле Вујисић", постумно. Жарко ову награду за живота није добио, али ју је свакако заслужио. Нажалост, то је живот, остаје његов Коста у "Херојима халијарда", као и многе његове друге улоге које ће бити сведочанства о једном великом таленту и великој каријери која се нажалост пребрзо завршила.

BloombergAdria.com

 

- Врло сам пратио Олимпијаду. Морам да признам када смо први пут 2021. први пут добијали корону, то су биле ударне вести, ја сам тада лежао корону 17 дана и било је критично, у међувремену сам имао још једном корону, али сам управо за време Олимпијаде имао још једном, хвала Богу све је прошло добро, али сам тада био у изолацији и био сам у прилици да гледам апсолутно све преносе. Поносан сам, честитам свим нашим спортистима, овим дивним спортистима који су освојили медаље, почев од Новака до осталих. Са великим симпатијама сам пратио и ту малу Топићеву и ту трагедију са повредама. Жао ми је што се Ивана Шпановић опростила од своје каријере на такав начин, она је била величанствена. Српски народ може бити поносан - рекао је Бајић па открио каквог је сада здравственог стања.

- Сада је све у реду са здрављем. Мој отац је живео преко 90 година, тако да имам још 20 сигурно.

(Блиц)