Извор:Фото: АТА имагес, Јутјуб принтскрин/Moja Happy Muzika

"НИКАД СЕ НИЈЕ ПРОМЕНИО": Како је Сарајка причала о Шабану

Извор: Нпортал

24.08.2024.

19:54

СЕСТРА нашег певача Шабана Шаулица, Сарајка Шаулић преминула је данас у 76. години живота.

Сарајка је боловала већ два месеца, пишу домаћи медији. 

Последњих седам дана је провела у болници, где је и преминула. 

Сарајка је, како пишу домаћи медији, последњх година живела са Шавбановом ћерком Санелом у Београду.

- Сарајка последњих година живи код Санеле у Београду и чува њену и Батину ћерку Уну. Подигла је пре ње и Санелиног сина Луку, али и све троје Шабанове и Гоцине деце, Санелу, Михајла и Илду - рекао је тада комшија.

Сарајка је била старија пола деценије од Шабана, а њен начин живота је био сасвим другачији. Ретко се појављивала у медијима и давала изјаве. Тек када је певач премину се огласила за исте: 

BloombergAdria.com

 

- Ја се сећам врло добро када је Шабан рођен, у кући. Бабица је дошла и мајку породила. Ја сам Шабанова рођена сестра, скоро нам је умрла сестра по оцу. Шабан је био једна душа, коју мајка ниједна више неће родити. Он је слао, давао, не пита да ли имаш, само ти стави у џеп. Свој улици је овој давао, немилице. Мајка наша је била мало „жешћа жена“. Борила се 1941. са њеним братом у рату, сви су је поштовали. И данас сви о њој причају само најлепше. Детињство нам је изгледало лепо, са свима смо се лепо дружили. Мајка Илда је била строга, али никада није Шабана ударила, само мене и то ме повуче за косу. Каже ми, ајде брзо, закаснићеш у школу. Илда је била чувена, народна мајка и жена за пример. Свима је делила и шаком и капом - рекла је Сарајка за једну емисију и открила да је једном имала веома чудан сан.

- Била је у возу који се преврнуо, једино њен вагон није. Многи људи су тада погинули. Срећом је преживела. Међутим, после тога у сну јој се јавила Света Петка, која јој се рекла да због ње није дозволила да се и тај вагон окрене. Од тада држала је њену икону у својој соби. Исто тако, када јој дуго Шабан није долазио, молила је светицу да га види. И он би се стварно појавио после два-три дана.

Посебно је истакла да Шабана слава никад није променила, те да је остао исти она дечак у души којег је одвео чувени Буца Јовановић из махале у Шапцу. Са сузама у очима открила је шта је све био у стању да уради за њу.

BloombergAdria.com

 

– Никада се није променио. Знао је да сам живела лош живот са мужем, који је волео да попије, ишао је код других жена, малтретирао ме. Стално је говорио да га оставим, да ће ми узети стан, али ја нисам могла због деце, зато сам са њим остајала. Удала сам се са 15 година, побегла од куће, мајка је тад хтела да умре – признала је.

(Блиц)