Извор:Фото: Профимедиа

И ДАНАС ПАКЛЕНО ТОПЛО: Каво нас време очекује следеће недеље

Извор: Нпортал

25.08.2024.

07:33

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод огласио се на свом званичном сајту најновијим саопштњем.

Сутра и прекосутра (25. - 26.08.) веома топло, па се у већини места највиша дневна температура очекује у интервалу од 33 до 37 °С.

Сутра и прекосутра (25. - 26.08.) веома топло са највишом дневном температуром око 36 °С и минималним средње месечним вредностима 95%-не обезбеђености (биолошком минимуму). - стоји на сајту РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У целој Србији данас је на снази наранџасти метео аларм због екстремно високих температура. Ово упозорење значи да је време опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

Прогноза УВ индекса

Када је реч о УВ индексу, означен је бројевима шест и седам, што значи да је ниво зрачења висок, а бројем осам означено је за подручје Копаоника, где је зрачење данас врло високо.

У оваквим случајевима потребно је избегавати излагање директном сунцу у периоду од 10 до 16 часова. Треба користити препарате са заштитним фактором у свим временским условима, у свакој сезони. Препоручљиво је користити фактор заштите од сунца СПФ-30 и више, који штити од УВА и УВБ зрачења.

Прогноза за наредне дане

Недеља: Претежно сунчано и веома топло. Ветар слаб до умерен, променљив. Најнижа температура од 15 до 22, а највиша од 33 до 37 степени.

Понедељак: Претежно сунчано и веома топло уз слаб до умерен југоисточни ветар који ће на северу бити у скретању на северозападни. Најнижа температура од 16 до 23, а највиша од 33 до 37 степени.

Уторак: Променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло, а местимично се очекују и локални краткотрајни пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен источни и североисточни. Најнижа температура од 16 до 23, а највиша од 32 до 35 степени.

(Курир)