Извор:Фото: АТА имагес

"Моје тело пошаљите у Чачак, у Љубљани оставите срце''

Извор: Нпортал

25.08.2024.

08:19

ЈЕДАН од наших најпознатијих рокера Бора Ђорђевић налази се у болници у Љубљани и прикључен је на расприратор.

Како је менаџер "Рибље чорбе" Бане Обрадовић открио, стање Боре Ђорђевића се нагло погоршало, а цела јавност забринута је за његово здравље. Бора се од пре неколико дан аналази у болници у Љубљани, а Бане је овим речима опсиао његово тренутно стање: 

"Погоршава се хронична опструктивна болест код Боре Ђорђевића. Плућа су му изузетно лоша, прима висок кисеоник. Не може ниједна операција", изјавио је.

Према новим информацијама, Бори се стање погорашло, па је од синоћ касно увече, рокер прикључен на распиратор.

BloombergAdria.com

Рођени Чачанин

Бора Ђорђевић рођен је у Чачку, а неретко је јавно истицао да трему током наступа има само у родном граду. "Рођен сам у Чачку и био сам веома узбуђен када сам добио признање почасног грађанина. Ја сам Чачанин на привременом раду тамо негде напољу, сви ми који смо ван Чачка једног дана ћемо се вратити на падине Јелице да останемо за стално у Чачку", рекао је Бора кроз осмех.

"То признање обично дају постхумно, а мени то постхумно не значи много, јер нећу знати. Волео бих да доживим тако нешто у Чачку. Додуше, имам нешто слично у београдском Зоолошком врту, тамо постоји стаза која се зове Борино сокаче", рекао је Бора.

"Велика је одговорност свирати у Чачку, ја у свом граду увек имам трему, па и сада, у овим годинама", објаснио је додајући да је у Чачак довео и чика Јоцу Змаја, члана бенда који се не виђа често.

BloombergAdria.com

"Моје тело пошаљите у Чачак"

Нумера "Две гитаре", коју је урадио заједно с покојним басистом Мишом Алексићем, расплакала је публику. Осим што ју је отпевао, он је песму најпре одрецитовао Чачанима, остављајући им у аманет своју последњу жељу.

"Моје тело пошаљите У Чачак, у Србију, у Љубљани оставите срце, нека буде ту. Не трошите џабе паре, Нисам тол'ко важан лик."

"Та песма била је неко време у Чачку хит. Биће занимљиво како звучи данас после пола века. Чачак је за мене чиста емоција. Рецимо, данас сам од фотографа Воје Пештерца добио фотографију на којој смо Бранковић, Точак и ја, то је непроцењиво", рекао је својевремено за Курир Бора.

(Мондо)