Извор:Фото: Shutterstock

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Украли возило хитне помоћи

Извор: Нпортал

25.08.2024.

15:31

ДИРЕКТОР Завода за Хитну медицинску помоћ у Црној Гори Вук Никовић саопштио је да се синоћ око 3 сата после поноћи у Јединици ХМП Плужине догодио инцидент због којег су реаговали припадници подручне јединице полиције у том граду.

Наиме, Никовић је рекао да су две НН особе прво паркирале ауто на сами улаз Хитне помоћи и оштетиле врата, а сумња се да је једна особа чак и у кратком периоду изузела санитетско возило Хитне помоћи и возила га кроз град.

Брзом реакцијом полиције, како је навео, у кратком року омогућен је несметан рад екипе хитне медицинске помоћи у том граду.

"У разговору са запосленима речено ми је да у том периоду није било пацијената а ни кућних посета. Запослени су били на својим радним местима. Разлог оваквог инцидента за сада је непознат. Управа полиције и Тужилаштво предузимају све законске радње према починиоцима овог инцидента. Наложио сам изузимање видео надзора јединице, ГПС сигнала кретања возила као и снимак предње камере у возилу који ће бити предати Тужилаштву. Као директор Завода предузећу све законске радње из своје надлежности како би се починиоци најоштрије санкционисали и омогућио несметан рад медицинским радницима", саопштио је Никовић.

Такође, он је казао да се и у Јединици ХМП Даниловград јутрос око 1 сат, догодио инцидент на нивоу вербалног ексцеса, а та ситуација је брзом реакцијом даниловградске полиције решена.

"Овим путем одајем велику захвалност Управи полиције која сходно својим овлашћењима омогућава несметан рад упосленима Завода за Хитну медицинску помоћ Црне Горе. Ускоро ће бити покренут пилот пројекат обезбеђења свих Јединица Завода уз подрску Управе полиције, Министарства здравља Црне Горе, Фонда здравства и посебног система надзора и обезбеђења објеката", закључио је Никовић.

(РТЦГ)