Извор:Фото: Профимедиа

НЕЗАПАМЋЕН ПОКОЉ ЏИХАДИСТА: Побили више од 100 људи

Извор: Нпортал

25.08.2024.

16:30

ИЗМЕЂУ 100 и 200 људи погинуло је у терористичком нападу који се догодио у месту Барсалого у Буркини Фасо, а међу жртвама има цивила и војника, навели су данас безбедносни извори.

Наоружане терористичке групе напале су јуче то место, 45 километара северно од града Каја, док је становништво помагало снагама безбедности да ископају ровове ради заштите безбедносних пунктова војске.

У том тренутку, нападачи су на њих отворили ватру и убили велики број људи, јавио је данас Радио Франс Ентернасионал (РФИ).

Број жртава напада износи између 100 и 200 људи, навело је више безбедносних избора, а неколико војника се воде као нестали, док је велики број особа повређен.

Најмање 140 особа евакуисано је у здравствене центре у тој области.
Нападачи су узели и оружје, као и једно војно санитетско возило.

Војска је наложила локалном становништву да ископају ровове како би успорили кретање терористичких група, а напад се догодио управо док су ти радови извођени, навео је локални извор.

Према истом извору, становници су испрва одбили да учествују у  радовима, из страха од одмазде наоружаних група у тој провинцији у којој су бројни терористи и њихови саучесници.