Извор:Фото: АТА имагес/Антонио Ахел

СТИДЕО СЕ СТИХОВА: Знате ли коју песму је Бора написао Цеци?

Извор: Нпортал

25.08.2024.

18:10

"Нисам хтео да потписујем своје народњаке..."

Бора Ђорђевић аутор је неколико народњачких хитова.

Рокер је једном приликом признао да је махом потписивао супругу, јер није желео да се везује уз песме које су певали народњаци, због чега се касније и покајао.

- У почетку нисам хтео да потписујем своје народњаке па сам схватио да је то илузорно. У то време, потписивао сам своју тадашњу жену, покојну, Драгану..., рекао је Бора.

BloombergAdria.com

- Касније сам схватио да ти текстови имају одређену вредност и да то нису скарабуџени текстови с брда с дола, тако да сада с поносом могу да изјавим да су моји текстови: ‘Воденичарева кћи’ коју пева Предраг Живковић Тозовац, ‘Прескочићу тарабу и јарак’ коју пева Шабан Шаулић, ‘Стани мало кафански свирачу’ за коју људи мисле да је народна песма, а није, то је мој текст. За Цецу сам написао песму ‘Шта још можеш да ми даш’. ‘Нек ме не забораве девојке са Мораве’, коју пева покојни Срећко Јововић је такође мој текст. Да, написао сам текст за Мирослава Илића, али он то никако да сними. Двоуми се, хоће - неће. Можда му није суђено, ето..., рекао је Бора Ђорђевић једном приликом у емисији "Свој на своме".