Извор:Фото: Друштвене мреже

Отац објавио Данкину слику - са братом је, у колицима (ФОТО)

Извор: Нпортал

26.08.2024.

13:12

АГОНИЈА дуга пет месеци, а одговора нигде. Нестанак мале Данке Илић (2) још увек је мистерија.

Иако Више јавно тужилаштво у Зајечару води истрагу против двојице радника ЈКП "Водовод" из Бора због сумње да су убили Данку, њеног тела нема. С обзиром на то да је мала Данка нестала на данашњи дан пре пет месеци, огласио се један од њених родитеља објавивши дирљиву фотографију.

Наиме, Данкин отац Милош Илић је на својим друштвеним мрежама поделио фотографију на којој је мала Данка у колицима, док поред ње у загрљају позира њен рођени брат. У опису фотографије оставио је само емотиконе срца и света, у знак сећања на нестанак ћерке, али и како би показао свима колико га је погодила ситуација у којој се нашао.

BloombergAdria.com

Подсећања ради, 26. марта када је девојчица нестала, дошла је у Бањско Поље са мајком Иваном и братом са фотографије, како би се играли испред појате која је у власништву Иванине породице. Иначе, имање на које је Ивана довела децу кобног дана потпуно је запуштено, комшије кажу да годинама ту нико није долазио.

Мала Данка тада је последњи пут виђена, породица данима није губила наду, све док се није појавила вест о великом трагичном губитку. "Данка Илић је убијена", одјекнула је вест широм Србије када су ухапшени осумњичени за њено убиство, Дејан Драгијевић (50) из села Злот и Срђан Јанковић (50) из села Лука. Иако се првобитно мислило да је тиме све решено, мистерија се касније све више продубљивала, а истине ни на видику.

Ток истраге

  • 26. март - Данка Илић долази у Бањско Поље са мајком и братом (3), одакле јој се убрзо губи сваки траг
  • 27. март - полиција, грађани и цивилне службе почињу опсежну претрагу терена у Бањском Пољу у потрази за девојчицом
  • 4. април - полиција саопштила да је Данка убијена и да су ухапшени Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић
  • 6. април - приведени отац и брат Дејана Драгијевића, Далибор и Радослав Драгијевић
  • 7. април - у полицијској станици у Бору преминуо Далибор Драгијевић

Нажалост, Данкини родитељи и данас не знају шта се заиста збило тог дана у Бањском Пољу. Након што се сазнало да иза свега стоји убиство невине девојчице, потрага је кренула у другом смеру, Србија више није трагала за њом, већ за њеним телом, међутим, помака ни ту није било.

BloombergAdria.com

Месецима касније двојица осумњичених за њено убиство мењали су своје исказе током истраге, што додатно и даље отежава цео процес. Обојица су подсетимо, повукли своје признање злочина, поред тога, рађена су вештачења, почев од њиховог психјатријског вештачења, до вештачења возила, ГПС-а, као и одеће. Од свега, ни трага од Данке.

Нада

У својству сведока, испитани су такође и Данкини родитељи, Милош и Ивана Илић, када су испричали да је Ивана тог дана са Данком и сином дошла у своје родно место Бањско поље. Мајка је на кратко изгубила ћерку из вида, јер је сину из аута давала воду. Потом је схватила да Данке нема, након чега су се убрзо сви придигли на ноге и кренули у детаљну потрагу за девојчицом.

- Гајимо потајно наду да ће нам се Данка, наше сунце мало, однекуда појавити. Али, сурова дешавања, односно реалност да је нема тако дуго нас уништавају сваки дан - рекао је раније Данкин отац за медије.

Иначе, Данкина мајка недавно се породила и на свет је донела још једног дечака.

(Курир)