Извор:Фото: Профимедиа

СИМБОЛ ЕРЕ: Умрла легенда фудбала због које је горео Рим

Извор: Нпортал

26.08.2024.

14:07

Последње дане је провео у родном Сунеу са породицом.

Легендарни фудбалски тренер Свен Горан Ериксон преминуо је у 77. години након тешке болести.

Борио се хравро легендарни Швеђанин, али је од првог тренутка када му је саопштено да је болестан био свестан шта га чека.

Болест је прихватио најбоље што је могао, а свет се опрашта од некадашњег селектора Енглеске који је у фудбалу оставио неизбрисив траг.

Последње дане је провео у родном Сунеу са породицом.

BloombergAdria.com

- Свен Горан Ериксон је преминуо након дуге болести, он је умро код куће окружен својом породицом. Од Свена су се опростиле ћерка Лина, син Јохан са супругом Аманом, те унуком Скај. Отац Свен, девојка Јанисет са сином Алисдеом, братом Ларсем Ериком и његовом женом Јумнонг. Породица овим путем моли за поштовање њихове жеље да тугју у приватности и да их не контактирате - поручили су из породице.

Током играчке каријере је био десни бек, али није био успешан, али као тренер ће заувек остати упамћен.

Почео је у Дегефоршу, водио Гетеборг, а онда се преселио у иностранство где је редом водио великане. Био је тренер Бенфике, Роме, Фиорентине, Сампдорије, Лација, Манчестер ситија, Лестера, а имао је и невероватну селекторску каријеру. Водио је Енглеску, Мексико, Обалу Слоноваче и Филипине.

Најпознатији је по раду у Лацију који је у то време био прави хит у светском фудбалу са "дрим тимом" састављеним од проверених интернационалаца.