Извор:Фото: Профимедиа, Инстаграм принтскрин/annakalinskaya78

СИНЕР У ПРОБЛЕМУ: Рускиња га шутнула након допинг скандала

Извор: Нпортал

26.08.2024.

21:39

УБЕДЉИВО је први на АТП листи италијански тенисер Јаник Синер, али упркос томе се не налази у најбољем периоду живота.

Протеклих дана је стална мета разговора и писања медија због допинг афере која је испливала пет месеци након што је имао два позитивна теста.

Синер је, подсетимо, био позитиван на клостебол током Индијан Велса, а затим и други пут осам дана касније. Одмах је суспендован, али је та суспензија трајала свега неколико дана јер је прихваћена његова жалба са, у најмању руку, чудним објашњењем.

Све је одлично заташкано, а цела ситуација је тек у другом делу августа све је дошло до јавности након што је Синер ослобођен кривице.

Међутим, тада су многи из света тениса кренули да постављају питање да ли је праведно да Италијан буде "помилован" док многи тенисери и тенисерке добијају жестоке казне за сличне ситуације.

BloombergAdria.com

 

О првом тенисеру на АТП листи се прича и пред почетак УС Опена, а угледна италијанска "Газета дело Спорт" доноси информације о Јаниковом љубавном животу.

Наводно, постоје индикације да Синер и руска тенисерка Ана Калинскаја више нису заједно.

На почетку текста на сајту поменутог медија наводи се да не постоји потврда да је дошло до раскида, али да има трагова који воде ка таквом закључку.

Јаник и Ана су се међусобно редовно подржавали, на велике турнире су путовали заједно и тамо били једно уз друго, а на друштвеним мрежама су објавама прослављали победе свог партнера. Тога сада више нема.

Како наводи "Газета дело Спорт", "изгледа да је руска тенисерка потпуно нестала са радара".

BloombergAdria.com

 

Иначе, Ана Калинскаја има 25 година и веома је успешна тенисерка. Тренутно је 15 на свету, што је њен најбољи пласман. У каријери је зарадила близу 4.000.000 долара, али још увек није освојила титулу.

У првом колу УС Опена ће играти против домаће тенисерке Лорен Дејвис.

(Курир)