Извор:Фото: Профимедиа, Инстаграм принтскрин/ariannamihajlovic

БЕЗ ИЈЕДНЕ РЕЧИ Михина удовица се опростила од Ериксона ФОТО

Извор: Нпортал

26.08.2024.

22:21

ФУДБАЛСКИ свет тугује са шведским тренером Свеном Гораном Ериксоном.

Међу онима који су се опростили од Ериксона је и супруга Синише Михајловића, Аријана.

Она је на свом Инстаграм профилу објавили фотографију Синише Михајловића и Свена Горана Ериксона из сезоне 2000/2001 и без икаквог текста ставила само два – срца.

Михајловић је бранећи боје Лација и Сампдорије одиграо чак 202 утакмице и постигао 39 голова под вођством Ериксоном.

Легенда југословенског и српског фудбала умро је у децембру 2022. године, а Ериксон се марта прошле године уочи градског дербија између Лација и Роме сликао са синовима Синише Михајловића држећи његов дрес.

И други српски ас из тог периода Владимир Југовић такође је одиграо велики број утакмица под Ериксоном бранећи боје Сампдорије и Лација – тачно 142, преноси Спорт клуб.

BloombergAdria.com

 

Југовић је септембра 1992. дебитовао у Серији А у дресу Сампдорије против Лација, за који ће заиграти пет година касније. Ериксон је седео на клупи Сампе, меч је завршен нерешено 3:3, а српски фудбалер је деби обележио голом.

BloombergAdria.com

 

И трећи Дејан Станковић је успешно сарађивао са шведским тренером у Лацију, одиграо је 93 утакмице пре него је прешао у Интер 2004.

Швеђанин је преминуо у понедељак у 76. години. У јануару ове године открио је да му је дијагностикован терминални рак панкреаса.