Извор:Фото: Профимедиа

"НАРАДИЛА СЕ" Ибра купио мајци стан у Хрватској

Извор: Нпортал

27.08.2024.

18:32

ЗЛАТАН Ибрахимовић, један од најпопуларнијих фудбалера у протеклих 20-ак година, 2022. године издао је своју аутобиографију под називом "Адреналин".

У њој помиње мајку Јурку Гравић којој није било лако јер је живела са два мужа алкохоличара, а истовремено је морала да се брине о деци. 

- Мајци сам купио стан у Хрватској, близу Пага да буде ближе сестрама. Желимо да јој пошаљемо Максија и Винсента, саме, без маме и тате. Треба да се науче самосталности. Желим да неко време проведу у Хрватској с баком, која може штошта да их научи - написао је Ибрахимовић.

- Моја је мајка данас спокојна и њена срећа и мене чини срећним. На лицу и рукама можеш јој прочитати колико се нарадила у животу. Устајала је у четири ујутро и одлазила на посао, враћала се поподне и водила рачуна о петоро деце. Имала је два мужа Балканца који су пили и били јој више на терет него од помоћи.

BloombergAdria.com

 

Златанова мајка Јурка Гравић рођена је у селу Пркос покрај Шкабрње (крај одморишта Надин на ауто-путу А1), а његовог оца упознала је у Шведској, где су обоје емигрирали. Шефик је из родне Бијељине у Шведску стигао 1977. године, а четири године касније родио се Златан. Мајка је за живот зарађивала као чистачица, а породичне прилике кварио је тешки очев алкохолизам. Растали су се када је Златан имао две године. Одрастао је у Росенгарду, делу Малмеа познатом као гето, кварт досељеника. Живео је у хаосу, на месту где су туче биле свакодневица. А он се тукао и крао: бицикле, слаткише, аутомобиле...

– Кад би ми нешто требало, не бих отишао у трговину и то купио, него бих отишао у продавницу и то украо – испричао је својевремено стасити фудбалер (195 цм) у интервјуу за Би Би Си. Но, и кад је имао новца за трговину, није било лако. Позната је прича како је куповао кревет са оцем Шефиком. Једва су новац скупили за кревет малишану који је растао, али нису више имали за доставу, па су отац Шефик и мали Златан носили кревет по улицама Малмеа.

- Рат је био чудна ствар. Нисам знао ништа о њему. Није ми било јасно због чега су мама и сестра обучене у црнину. То је било због баке која је погинула у једном бомбардовању у Хрватској. Сви су били тужни осим мене, мене није било брига да ли је неко Србин или Бошњак или шта већ - написао је Златан у својој првој аутобиографији.