Извор:Фото: Shutterstock, Профимедиа

СТИЖЕ ЛИ ЗАХЛАЂЕЊЕ? Какво нас време очекује у СЕПТЕМБРУ

Извор: Нпортал

27.08.2024.

18:44

ПОСЛЕ врелог јула, иза нас је и врео топлотни талас у августу, када су температуре достизале и 42°Ц, а претходних дана скоро 40 степени.

Србија ће наредних дана бити под утицајем висинског циклона и биће више облака, понегде и локалних пљускова са грмљавином, углавном у јужним и источним пределима земље, најавио је метеоролог аматер Ђорђе Ђурић.

Иако нас наредних дана очекује више облачности и мало ниже температуре, остаће и даље веома топло, уз температуре од 28 до 35°Ц.

Почетак септембра донеће нову стабилизацију времена, али и прилив још топлије ваздушне масе са севера Африке. Дакле, почетак септембра не да неће донети захлађење, нити јесење температуре, већ право тропско време, уз температуре и до 35-36°Ц.

BloombergAdria.com

 

Тропски топло време очекује се током већег дела прве декаде септембра. Првих десет дана септембра донеће температуре за седам до десет степени изнад просека.

Веома топло време биће праћено и топлим ноћима, нарочито у Београду и већим урбаним срединама у Војводини, уз тропске ноћи и температуре око 20°Ц, док ће ноћи јужније од Саве и Дунава бити угодније и хладније ноћи.

Тропско време биће праћено и сувим временом, уз дефицит падавина.

Према средини септембра уследиће мањи и незнатни пад температура, тек који степен изнад 30 степени, али се очекује и даље право летње време. Према тренутним прогнозама, нема на видику да нас ускоро очекује јаче захлађење времена.

(Телеграф)