Извор:Фото: Shutterstock, Јутјуб принтскрин

ГОРКО: Бранко из Тесне коже после развода отишао на Хиландар

Извор: Нпортал

28.08.2024.

13:33

"ХИЛАНДАР ме је сачувао да будем жив као човек и паметнији. Васпитао ме је. Нисам више могао без тога да живим."

Глумац Гојко Балетић, шта год да је у животу урадио, а урадио је и радио доста, остаће упамћен као најстарији син несрећног Мите Пантића, оног из легендарне "Тесне коже".

Међутим, далеко од тога да је његов живот само тај филм. Сцене које је на снимању и ван њега доживео с Ланетом Гутовићем, Николом Симићем, Богданом Диклићем, Ташком Начићем, Жиком Миленковићем, Радом Живковић заслужују да постану сећање у једној квалитетној књизи.

BloombergAdria.com

 

И његова животна прича је такође интересантна, а она нас води и у Хиландар и то после развода.

- Ми смо одувек славили славу и били смо у вери. Ја сам седам година био у браку са нашом чувеном костимографкињом; чуј, нашом, светском костимографкињом Бојаном Никитовић, са којом имам сина Вука. Развод ми је јако тешко пао. Била је то трауматична и горка пилула и стварно мислим да људи треба да ураде све да спрече то, а не да се само окрену и оду. А после трпе људи, а нарочито деца. Био сам у тешком стању и јавио ми се глас да треба да одем у Хиландар. То је било пре 25 година и било је тешко доћи, јер је било доста зачкољица и папирологије - испричао је Балетић за "Курир" и додаје:

BloombergAdria.com

- Остао сам 20 дана. Обилазио сам манастире на Светој гори. Посетио сам наше испоснике у Каруљи. Био сам на литургијама, дружио се, радио и све ме је то такло у срце. Једног тренутка сам осетио да ме је Бог такао у срце и Дух свети. Када сам се вратио, први пут сам задобио једну велику благодет, која се с временом крњи. Кренуо сам да идем сваке године, мене је братство Хиландара јако лепо примило и ја им благодарим на томе. Хиландар ме је сачувао да будем жив као човек и паметнији. Васпитао ме је. Нисам више могао без тога да живим. Последњи пут сам ишао пред корону и повео сам Вука, тренутно ми се не отвара и не знам кад ћу поново отићи.

(Курир/Андријана Стојановић)