Извор:Фото: АТА имагес

БРЕНА ЈЕ ЗБОГ ЊЕГА ПОБЕГЛА ОД КУЋЕ: Отац је био против свега

Извор: Нпортал

28.08.2024.

19:23

Њиховог првог сусрета и данас се сећа сама Лепа Брена.

Естрадни моћник Саша Поповић никада није крио да је песме писао из хобија, паралелно са својим примарним занимањем. Зелено светло да их објави дао му је тадашњи менаџер групе "Слатки грех" Рака Ђокић.

Тако је сада већ давне 1985. године компоновао и аранжирао најлепшу песму Лепе Брене "Нежна жена", док је текст написала Радмила Мундринић.

Познато је да је управо Саша променио њен живот из корена и из Брчког је довео у Београд где је касније са "Слатким грехом" пунила дворане широм бивше државе.

Њиховог првог сусрета и данас се сећа сама Лепа Брена.

- У то време сам студирала већ шест месеци, а онда је дошао Саша да ме пита да будем део групе. Када га је мој отац видео, Сале је имао 45 килограма с креветом и ону палачинку од кравате око врата и неко одело је носио. Тати то није деловало озбиљно. Било му је неозбиљно да радим у неком таквом бенду, тако да није веровао у то и једва ми је дозволио да одем и радим са 'Слатким грехом'. То је било зато што му Сале није одавао неки озбиљан утисак, а ја сам била срећна што га није избацио из куће - присетила се својевремено Брена за медије.

BloombergAdria.com

 

Већ сутрадан, Сашин бенд одлази у Бачку Паланку где су имали ангажман у хотелу, а неколико дана касније стигла је и Брена.

- Побегла од куће! - смеје се Поповић препричавајући успомене из младих дана.

- Кад ју је видео директор хотела, шокирао се - прича Саша.

- Мени је рекла да има 80, али изгледало ми је као да има 180 кила. Сиви кофер, везан ужетом, био је пун одеће која није одговарала за наступ.

Неколико дана је оркестар свирао без певачице, а Брена је учила песме. "Знала је да отпева три песме, али је учила невероватном брзином", каже Саша. Баш кад је требала да почне да наступа, умешала се "виша сила" – због Титове смрти проглашена је вишедневна жалост.

- Тад је она дошла код мене и тражила једну плату унапред - сећа се Поповић. Изненадио се, али је пристао да јој да новац. "Отишла је у Нови Сад, а вратила се као друга жена. Нова фризура, нова одећа, све је изгледало другачије."

Док су трајали дани жалости, оркестар је увежбавао песме, а нова певачица била на дијети. "Кад смо изашли први пут сви заједно на позорницу, директор хотела је био изненађен. Тако је почела Лепа Брена", рекао је Саша.