Извор:ФОТО: Новости / Профимедиа

ХИТНА ЈЕ БИЛА ДО БИНЕ: Бора је под упалом плућа и наступао

Извор: Нпортал

28.08.2024.

19:51

БОРА ЈЕ тада под тешком упалом плућа одлучио да наступи.

Тешко здравствено стање Боре Ђорђевића, који се данима налази у Клиничко-болничком центру у Љубљани, потресло је све од Вардара до Триглава.

BloombergAdria.com

 

Да је фронтмен Рибље чорбе лошег здравља прво је откривено на званичној Фејсбук страници групе, где је наведено да болује од јаке упале плућа, због чега је хоспитализован, а касније и прикључен на респиратор.

Ипак, тешку упалу плућа Бора је имао и у априлу, а са том дијагнозом је певао и на великом концерту у Љубљани 20. априла ове године поводом 45 година постојања групе.

Колики је Чорба професионалац, показује и чињеница да је тада, иако болестан, успео да одржи цео концерт.

Ово је за медије потврдила Тамара Горичанец, водитељка на телевизији и радију Актуал из Љубљане, с којом смо разговарали приликом наше посете овом граду.

- Била сам присутна на том концерту. То је био и један од његових последњих концерата које је одржао. Било је прелепо. Ми до последњег тренутка нисмо ни знали да ли ће он моћи да пева јер је био у Клиничко-болничком центру са тешком упалом плућа. Он је ипак издржао, изашао је на бину и одржао концерт као да је здрав и млад. Екипа Хитне помоћи је све време била поред бине у случају да му нагло позли. Стварно је било прелепо, ево и сад се јежим кад се сетим - рекла нам је колегиница Тамара, па додала:

- Рибљу чорбу слушам одмалена. Иако живи у Љубљани, никад нисам имала прилику да га сретнем и да се упознамо. Знам да многи јесу и сви су ми рекли да је супер човек, који воли са свима да поприча. Надам се да ће да оздрави и да ћемо успети да попијемо ту кафу - оптимистична је водитељка.

Она је имала и поруку за Бору:

Драги Боро, издржи! Можеш ти то! Рокенрол имаш у себи, ма можеш и преко тога - закључила је Тамара.

Курир