Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/sremskomitrovackiportal

СНИМАК ИЗ СРБ: Стао насред пруге,ИСПРЕД воза и показао РАМПУ

Извор: Нпортал

29.08.2024.

12:36

ГДЕ год да је овај пружни прелаз, пошто у објави није наведена тачна локација, апел на надлежне - поправите ту рампу, може да спаси животе, зато је и постављена.

Снимак који леди крв у жилама - и то на више нивоа. Што из угла да је у кратко време забележено неколико трагедија и несрећа на пружним прелазима, што због тога јер су за исте неретко били криви не само учесници у саобраћају, него и неисправна сигнализација - рампа која као по правилу неретко буде подигнута и "не ради свој посао".

И на снимку који је на Инстаграму објавио "Сремскомитровачки портал" иста ситуација - воз само што није прешао пружни прелаз, а рампа подигнута. И баш тад је исту деоницу прелазио и аутомобил.

BloombergAdria.com

На сву срећу, нема никаквих негативних последица ове ситуације, али је она свакако забрињавајућа. Машиновођа је испоштовао своју обавезу да стане на прелазу (да, мора да стане на сваком, без обзира да ли је рампа дигнута или не и да засвира сиреном) или га је на то присилио возач кола - из кратког и некомплетног снимка се не може закључити шта се заправо десило.

Долазимо и до још једног нивоа "језивости" снимка који је и описан у објави на Инстаграму речима:

- Веровали или не, зауставио је аутомобил на прузи само да каже машиновођи да он има првенство пролаза пошто рампа не ради.

Иако је на сувозачевом месту било још некога, иако је живот рањивији од било каквог терања правде...

Гдегод да је овај пружни прелаз, пошто у објави није наведена тачна локација, апел на надлежне - поправите ту рампу, може да спаси животе, зато је и постављена.