Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/МУП РС

ЗАПЛЕНА КОКАИНА У БГ: Припадници УКП наоружани упали у стан

Извор: Нпортал

29.08.2024.

20:41

ПРИПАДНИЦИ Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, запленили су више од 18 килограма кокаина у Београду, што је једна од највећих заплена ове опојне дроге на територији главног града, а том приликом су ухапшене две особе, саопштио је потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

-Полиција је претресом више станова које су користили осумњичени на територији Чукарице пронашла више од 18 килограма кокаина, спакованог у 17 пакета, као и друге предмете које су користили за припремање кокаина за даљу продају.

Наиме, ради се о оригиналним паковањима чистог кокаина пореклом из Јужне Америке, који се током припреме за даљу продају меша са другим супстанцама и на тај начин се ова количина вишеструко увећава.

У овој акцији, припадници Управе криминалистичке полиције ухапсили су М. Р. (41) и Н. Р. (44) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву“, изјавио је министар Дачић и честитао припадницима Управе криминалистичке полиције на овој успешној акцији.

(Курир.рс)