Извор:Фото: Антонио Ахел/АТА имагес

ПРЕД ГЛОГИЈЕВУ СМРТ Пеле: Приметио сам нешто у његовом гласу

Извор: Нпортал

30.08.2024.

11:13

СЛАВНИ глумац Небојша Глоговац напустио нас је 9. фебруара 2018. године, а био је рођен 30. августа 1969. године. Његов колега, прослављени Драган Петровић Пеле, својевремено је испричао како је изгледао његов последњи телефонски разговор са Глоговцем.

Пеле је казао да су се познавали и шалили често, али да му је било жао што се нису упознали боље.

BloombergAdria.com

"Увек сам се радовао када га сретнем", рекао је својевремено Пеле. Глоговац је преминуо од рака плућа, и између дијагнозе и трагичног краја прошло је врло мало времена. Када је чуо да је Глоги болестан, Пеле га је позвао телефоном. То је било мање од недељу дана пре него што је Глоговац преминуо.

"Звучао ми је витално, рекао сам му, 'ајде немој да се фолираш, шта се излежаваш? Ти си Глоговац, глог, јак и жилав! Немој ту да ми се мазиш. Приметио сам у његовом гласу нешто, оно када неко направи паузу, а ви имате осећај да су му кренуле сузе...", рекао је Пеле.

BloombergAdria.com

"Запамтио сам тај моменат, као да је преиспитивао себе, а није било потребне, био је чиста душа и добар човек. Посебан у сваком смислу, и као човек и као уметник. Колико је мало добрих људи, је л' да? Тако вам је то, добри одлазе пре неких других. Али остаје сећање", рекао је Пеле.

(Мондо)